SWAP - info na temat wyboru silnikow w VW[UPDATE..sprzeglo]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- piotrek1712
- Ma gadane
-
- Mały gagatek
Obudowę filtra powietrza z rurą i czas.kawowy19 pisze:a co bede potrzebował poza sama pompą,wtrsykiem,kompem i sondą?
czy jest z tym bardzo duzo roboty?
[ Dodano: Pon Wrz 18, 2006 7:26 pm ]
Jeżeli jest to silnik wzdłużny to może nie podejść. Lepiej szukaj silnika 90PSI lub 110PSI z MK3. W MK1 te silniki śmigają jak ta lala, a ten 90PSI pali przy jeździe do 120km/h tylko 3,8 litra napędu!!!!!piotrek1712 pisze:szukam jakis informacji na temat swapow silnikow 1,9tdi do mk1... najbardziej interesowalby mnie 130 konny tdi, ew. AFN... z gory dzieki.
[ Dodano: Pon Wrz 18, 2006 7:28 pm ]
1,8 G60 ze sprzęgłem 210mm, lub 2,0 16V ABF ale sprzęgło szybko padnie bo to auto jest dość ciężkie.plaster220 pisze:mam mk3 silnik 1,8 abs i chcialem sie zapytac jaki inny mocniejszy silnik podpasuje pod skrzynie od 1,8 abs??
Witam mam problem tydzien temu sprowadziłem wv polo 1996 rok poj 1,0 to jest jakas kpina chce zmienic silnik na 1,4 albo 1,6 ale musze sie dowiedziec od was co jestem jestem zmuszony wymienic silnik, komputer i stacyjke ,czy to wystarczy?
handlarze mówia ze wiązka i skrzynia jest identyczna ale czy moge im ufac pomocy
handlarze mówia ze wiązka i skrzynia jest identyczna ale czy moge im ufac pomocy
Faktycznie z fotkami jest coś nie tak bo u mnie rówież się nie wyświetlają.ktomek pisze:ma ktos moze całość tego artykułu z fotkami bo te są martwe
Kupię:
I. fotel(e) Recaro z elektryką
II. uchylne szyby do MK2.
III. pełna lista gratów (ponad 40 pozycji) do MK2 i MK3, które chętnie kupię [UPDATE x]:
I. fotel(e) Recaro z elektryką
II. uchylne szyby do MK2.
III. pełna lista gratów (ponad 40 pozycji) do MK2 i MK3, które chętnie kupię [UPDATE x]:
mk1 g60
od przyszlego tygodnia bede sie zabieral za upychanie g60 do mk1 ale juz na poczatku mam pytanie jaka skrzynie wpakowac?
Moze jest ktos ze slaska kto moglby mi pomoc ??
A z czego ten silnik ??
Silnik Volswagena 1,6 16V rok produkcji ok.1998-2000, sprzęgło bez łożyska oporowego, nie wiem z jakiego auta (Octawia, Fabia Golf4?):
1. Od jakich aut silnik pasuje do mojego golfa -vw golf3 95 rok,poj silnika 1.6 (sprzęgło rownież bez łozyska oporowego)?
2. Czy można wielopunkt podpiąc pod jednopunkt?
Pozdrawiam
Re: mk1 g60
4S lub 4T z diesla. Są to długie skrzynie, a MK1 lekkie i sobie poradzi z przyspieszeniem.coll pisze:od przyszlego tygodnia bede sie zabieral za upychanie g60 do mk1 ale juz na poczatku mam pytanie jaka skrzynie wpakowac?
- NEKRO
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam. Zamierzam kupić jette mk2 coupe 88rok.Jest tam teraz 1.6L i wcześniej był to automat,a teraz jest tam manual 5-biegowy.Ja chciałbym wsadzić tam 2.0 16v.
1 pytanie: mam możliwość kupienia 2.0 16v z passata b3,ale słyszałem że lepiej swapować 2.0 16v z golfa mk3 (nie znam oznaczeń),gdyż w golfach ten silnik był na wtrysku elektronicznym a w passatach na mechanicznym,który stwarza więcej problemów,więcej pali,ciężko z regulacją.Czy to prawda że z golfa 2.0 16v jest lepszy???(jake jest jego oznaczenie, a jakie tego z passata)
2 pytanie: oczywiste że swap będzie z gażnika na wtrysk.Czy zakres prac zwiazanych z elektryką będzie duży i drogi . Czy poradzi sobie z tym prawie kazdy elektryk ,czy bedę musiał szukać kogoś wyspecjalizowanego w takim czymś??? (silnik mi znajomy przełoży , ale raczej z elektryką sobie nie poradzi)
3 pytanie: ten silnik z passata moge kupic z komputerem i wiązka.Czy ta wiazka to cała elektryka którą potrzebuję do swapa???
jestem w tym zielony ,więc prosze o proste i zrozumiałe odpowiedzi. dzięki.
1 pytanie: mam możliwość kupienia 2.0 16v z passata b3,ale słyszałem że lepiej swapować 2.0 16v z golfa mk3 (nie znam oznaczeń),gdyż w golfach ten silnik był na wtrysku elektronicznym a w passatach na mechanicznym,który stwarza więcej problemów,więcej pali,ciężko z regulacją.Czy to prawda że z golfa 2.0 16v jest lepszy???(jake jest jego oznaczenie, a jakie tego z passata)
2 pytanie: oczywiste że swap będzie z gażnika na wtrysk.Czy zakres prac zwiazanych z elektryką będzie duży i drogi . Czy poradzi sobie z tym prawie kazdy elektryk ,czy bedę musiał szukać kogoś wyspecjalizowanego w takim czymś??? (silnik mi znajomy przełoży , ale raczej z elektryką sobie nie poradzi)
3 pytanie: ten silnik z passata moge kupic z komputerem i wiązka.Czy ta wiazka to cała elektryka którą potrzebuję do swapa???
jestem w tym zielony ,więc prosze o proste i zrozumiałe odpowiedzi. dzięki.
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f373b835b0001d54][img]http://images49.fotosik.pl/122/f373b835b0001d54m.jpg[/img][/url]