Witam Serdecznie, problemik mam nietypowy. Nie działa(działa) mi centralny zamek w golfie 4 żonki. Sprawdzałem bezpieczniki i są ok. Nietypowe jest to że jak temperatura powietrza podnosi się na zewnątrz powyżej 20 stopni centralny ożywa i działa, poniżej ma wszystkich w Mówię tutaj o centralnym oryginalnym w golfie 4 nie żadnych polskich doróbkach, bo w poprzednim golfie kiedyś tak miałem, grzały się jak jasna cholera, ale taki był urok polskie zamiennika w wersji basic w 1998 roku. Jeżeli jest taki temat najmocniej przepraszam za kłopot, jeżeli potrafi mi pomóc bez wizyty u mechanika będę wdzięczny.
ps. problem ten jest z pozycji siedzącego w kabinie bo tak normalnie wszystko się zamyka i otwiera normalnie.
Nie działający centralny zamek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- rafal9h10
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czy problem występuje tylko podczas naciskania przycisku na panelu drzwi?
Czy posiadasz kluczyk z pilotem i czy z tego pilota otwiera/zamyka prawidłowo?
Czy przekręcając kluczykiem w zamku drzwi otwiera/zamyka prawidłowo?
Czy posiadasz elektryczne szyby?
Czy posiadasz kluczyk z pilotem i czy z tego pilota otwiera/zamyka prawidłowo?
Czy przekręcając kluczykiem w zamku drzwi otwiera/zamyka prawidłowo?
Czy posiadasz elektryczne szyby?
Był Golf II 1.6 TD 1V, jest Audi 80 1.9 TDI 1Z, jest Golf GTI 2.0 16v ABF
1. Pytanie, tak problem występuje jak naciskam od wewnątrz centralny zamek. porobię fotki żeby było ławiej powiedzieć o co chodzi.
2. tak ale otwieram z pilota
3.tak
4. tak seryjne.
dokładnie mam wnetrze jak na tej focie. zamkne drzwi tym malym przyciskiem i juz sie nie chca otworzyc, oczywiscie jak jest chlodno bo jak jest goraco otwier
2. tak ale otwieram z pilota
3.tak
4. tak seryjne.
dokładnie mam wnetrze jak na tej focie. zamkne drzwi tym malym przyciskiem i juz sie nie chca otworzyc, oczywiscie jak jest chlodno bo jak jest goraco otwier