MK3 1.6 ABU oznaczenie silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zoork
Nowicjusz
Nowicjusz

MK3 1.6 ABU oznaczenie silnika

Post autor: zoork » pn wrz 18, 2006 14:22

Witam

Wiem, że temat był juz poruszany parę razy i próbowałem z odpowiedzi poszukać u siebie , ale ja nie mogę sobie z tym poradzić. Mógłby mi ktoś życzliwy :D mi łopatolgoicznie wytłumaczyć gdzie to znaleść najlepiej ze zdięciem i zaznaczonym czerwonym kółeczkiem. Będę bardzo wdzięczny bo walcze z tym od paru dni i nie mogę znaleść nigdzie ](*,)

Pozdrawiam
ZOoRK

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » pn wrz 18, 2006 20:21

zoork, Tobie chodzi o miejsce gdzie jest nr silnika??

[ Dodano: Pon Wrz 18, 2006 20:27 ]
Jeśli chodzi o numer to walnąłbym Ci fotkę ale już Ciemno na polu a nie będę straszył sąsiadów lampą błyskową :grin: - wytłumaczę Ci ręcznie a jak nie znajdziesz to jutro walnę zdjęcie
1.Stajesz przed silnikiem i widzisz wtedy po swojej prawej stronie wychodzący z pokrywy zaworów aparat zapłonowy (rozdzielacz)
2. Jedziesz wzrokiem po boku bloku pod aparatem zapłonowym - mijasz kruciec z termostatem i czujnikami i dochodzisz do obudowy skrzyni biegów i nad nią szukasz numeru.
Szukanie nie jest proste - wiem po sobie, bo ja poświęciłem z godzinę na oczyszczenie bloku z rdzy. Nie używaj grubego papieru ściernego bo zetrzesz nymer. Tylko jakiś odrdzewicz na szmatkę i delikatny papierek ścierny i świecenie lampą - numer jest bardzo delikatny i wypalony punktowo.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”