Nagle przestał działać klakson
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam dwa miesiące temu byłem na przeglądzie i klakson działał normalnie a wczoraj chciałem zatrąbić i cisza... sprawdziłem wszystkie bezpieczniki ale działają i nie wiem co to mogło się stać może mieliście podobne problemy lub wiecie co mogę sprawdzić żeby dojść do tego co się popsuło
Re: Nagle przestał działać klakson
Sprawdż sam sygnał, może się kostka wypięła,możesz jeszcze podmienić go.
Podłącz drugą kostkę.Na początek.
Podłącz drugą kostkę.Na początek.
-
- VWGolf.pl Killer
sprawdź sam klakson na krótko lub podepnij żarówkę pod przewody! klakson jest z lewej strony za kratką w zderzaku mogą być dwa klaksony koło siebie
Tam chyba jeszcze jest przekaźnik po drodze. Proponuję podpiąć żarówkę pod wtyczkę od klaksonu i zobaczyć czy świeci.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
żarówkę taką 21W...jak zaświeci mocnym światłem to klakson umarł. Jak nie zaświeci to przyczyny trzeba szukać...kierownica, taśma pod kierownicą, bezpiecznik, przekaźnik
dobra wiem wiem spawadze jutro w tygodniu nie mam na to nawet chwili czasu
podłączyłem komputer i przez komputer sygnał normalnie działa więc problem jest nie w samym klaksonie jakieś propozycje ?
- Qto
- _
- Kontakt:
zdradź tajemnicę jak to sprawdziłeś... pewnie sprawdziłeś sygnał alarmu a nie klaksonMat3usz pisze:podłączyłem komputer i przez komputer sygnał normalnie działa
były wcześniej, ale zdaje się że masz lepsze pomysły...Mat3usz pisze:jakieś propozycje ?
nie sprawdziłem sygnału alarmu tylko ten normalny klakson w narzędziach do diagnostyki jest taka funkcja..
- Qto
- _
- Kontakt:
na prawdę jestem ciekaw o czym mówisz...
napisz jakim programem, co i jak po kolei...z jakim sterownikiem się łączyłeś aby to sprawdzić
napisz jakim programem, co i jak po kolei...z jakim sterownikiem się łączyłeś aby to sprawdzić
podjechałem do mechanika podpiął komputer i wprawdzał mi wszystkie systemy powiedziałem żeby sprawdził też klakson no i działał czyli coś wcześniej jest zepsute
- Qto
- _
- Kontakt:
klakson nie jest połączony z żadnym sterownikiem...więc nie mógł sprawdzić klaksonu komputerem
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam,
To ja się podepnę do tematu. Z dnia na dzień przestał działać klakson, ale też sterowanie tempomatem i radiem z kierownicy(golf IV 2003).
Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Czy to ma związek z can?
Z góry dzięki z podpowiedż
To ja się podepnę do tematu. Z dnia na dzień przestał działać klakson, ale też sterowanie tempomatem i radiem z kierownicy(golf IV 2003).
Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Czy to ma związek z can?
Z góry dzięki z podpowiedż