Która poduszka zwraca taki błąd? + EGR - kontrolka check eng
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zdemontowałem tylne światła, zrobiłem co trzeba i założyłem je z powrotem. Swiatła działają, lecz mam zapaloną kontrolkę poduszki powietrznej:
Panowie, która z poduszek zwraca taki błąd? Tzn gdzie jest umiejscowiona? Chodzi oczywiście o tą zaznaczoną. Reszta jest nie istotna. Czy demontaż świateł mógł mieć wpływ na tą usterkę czy to zbieg okoliczności. Poduszki mam w bocznych słupkach oraz z tyłu za głową pasażera na tylnej kanapie - w przestrzeni pomiędzy boczną szybą a klapą bagażnika (nie wiem jak określić ten element: tylny słupek?), oraz po zewnętrznej stronie fotela.
golf V 1.9 2004 rok 3d.
Panowie, która z poduszek zwraca taki błąd? Tzn gdzie jest umiejscowiona? Chodzi oczywiście o tą zaznaczoną. Reszta jest nie istotna. Czy demontaż świateł mógł mieć wpływ na tą usterkę czy to zbieg okoliczności. Poduszki mam w bocznych słupkach oraz z tyłu za głową pasażera na tylnej kanapie - w przestrzeni pomiędzy boczną szybą a klapą bagażnika (nie wiem jak określić ten element: tylny słupek?), oraz po zewnętrznej stronie fotela.
golf V 1.9 2004 rok 3d.
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2015 11:16 przez qwee, łącznie zmieniany 1 raz.
Która poduszka zwraca taki błąd?
zapłonniki boczne poduszki powietrznej pasażera
Sprawdź czy pod fotelem pasażera wszystko jest połączone jak należy ( wtyki ) - mogło się rozłączyć
Sprawdź czy pod fotelem pasażera wszystko jest połączone jak należy ( wtyki ) - mogło się rozłączyć
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
No generalnie jest to pierwsza rzecz którą sprawdziłem. Ponadto gdy rozpiąłem wtyczkę pod fotelem to doszły kolejne błędy. Czy "poduszka boczna pasażera" to ta w słupku, w siedzeniu czy może ta za głową pasażera z tyłu?
masz napisane Zuender Kopfairbag Beifahrerseite - w tłumaczeniu zapalnik poduszki powietrznej głowy strona pasażera = kurtyna bo ona jest dla pasażerów z przodu i z tyłuqwee pisze: Czy "poduszka boczna pasażera" to ta w słupku, w siedzeniu czy może ta za głową pasażera z tyłu?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
dodać tylko ,że kostka jest z tyłu po środku,trzeba uchylić sufitówkę,aby się tam dostać.
Re: Która poduszka zwraca taki błąd?
Tego się obawiałem. Czy może mieć to związek z demontażem tylnych świateł, czy raczej jest to zbieg okoliczności?edzio2 pisze:dodać tylko ,że kostka jest z tyłu po środku,trzeba uchylić sufitówkę,aby się tam dostać.
jak ze światłami wyciągnąłeś całą wiązkę z samochodu to ma, jak same lampy to nie maqwee pisze:Czy może mieć to związek z demontażem tylnych świateł, czy raczej jest to zbieg okoliczności?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Wyciągałem samą lampę. Miałem nadzieje, że może to poduszka z za głowy pasażera z tyłu gdyż szukałem analogi w postaci wspólnie prowadzonej wiązki.
Zadam kolejne pytanie. Ta sama diagnostyka chińskim vag k+can commander wskazała na błąd: "zbyt mała przepustowość układu recyrkulacji spalin". Świeci się kontrolka check engine i z z okolic EGR słuchać charakterystyczny stukot. Tak jakby jakiś zaworek otwierał się i zamykał. Ubytków w pracy silnika nie zauważyłem patrząc z punktu widzenia użytkownika. Brak spadków mocy, zmian spalania. Czy można tą kontrolkę zgasić programowo wraz z komunikatem na wyświetlaczu tak aby nie denerwowała?
Zadam kolejne pytanie. Ta sama diagnostyka chińskim vag k+can commander wskazała na błąd: "zbyt mała przepustowość układu recyrkulacji spalin". Świeci się kontrolka check engine i z z okolic EGR słuchać charakterystyczny stukot. Tak jakby jakiś zaworek otwierał się i zamykał. Ubytków w pracy silnika nie zauważyłem patrząc z punktu widzenia użytkownika. Brak spadków mocy, zmian spalania. Czy można tą kontrolkę zgasić programowo wraz z komunikatem na wyświetlaczu tak aby nie denerwowała?
Re: Która poduszka zwraca taki błąd? + EGR - kontrolka check
qwee pisze:Wyciągałem samą lampę. Miałem nadzieje, że może to poduszka z za głowy pasażera z tyłu gdyż szukałem analogi w postaci wspólnie prowadzonej wiązki.
Widzę ,że wałkowałeś temat http://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?f=3 ... 8930b01951" onclick="window.open(this.href);return false;
Zrobiłeś to co tam koledzy podpowiadali ? Czy spodziewasz się ,że tu napiszą co innego ...
Może najlepiej będzie jak odłączysz wszystkie diody z zegarów --- nie świeci - nie ma problemów
Oczywiście, że zrobiłem, nie pomogło więc szukam innej porady. Nikt nie odpowiedział na moje ostatnie pytanie i poszukuje szczęścia w innym miejscu. Czy jak jeden mechanik da złą diagnozę to nie wolno udać się do innego?Haki pisze:qwee pisze: Zrobiłeś to co tam koledzy podpowiadali ? Czy spodziewasz się ,że tu napiszą co innego ...
Może najlepiej będzie jak odłączysz wszystkie diody z zegarów --- nie świeci - nie ma problemów
Wymieniałeś EGR-a na sprawny ? Może wystarczy swój zreanimować o ile się da....
Napisz co z autkiem zrobiłeś w związku z tym CHECK ENGINE
Napisz co z autkiem zrobiłeś w związku z tym CHECK ENGINE
Skoro chcesz porady odnośnie naprawy --- to nie szukaj rozwiązania w postaci wyłączenia kontrolki ...Oczywiście, że zrobiłem, nie pomogło więc szukam innej porady. Nikt nie odpowiedział na moje ostatnie pytanie i poszukuje szczęścia w innym miejscu. Czy jak jeden mechanik da złą diagnozę to nie wolno udać się do innego?
Żaden problemqwee pisze: Czy można tą kontrolkę zgasić programowo wraz z komunikatem na wyświetlaczu tak aby nie denerwowała?
więc napisz chłopakowi co i jak ma zrobić .....edzio2 pisze:Żaden problemqwee pisze: Czy można tą kontrolkę zgasić programowo wraz z komunikatem na wyświetlaczu tak aby nie denerwowała?