Granatowe kałdi A6C5 kurczaka - straszny śmieć
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Granatowe kałdi A6C5 kurczaka - straszny śmieć
Mój największy błąd.
Cześć
Do tej pory jeździłem golfem 4, z którego byłem niesamowicie zadowolony . Palił mało, jeździł prawie bezawaryjnie a po wirusie zbierał się naprawdę przyjemnie. Niestety miejsca w nim dość mało a brak klimy nie uprzyjemniał letnich wojaży. Zdecydowaliśmy więc z kobietą, że przydałoby się poszukać innego auta. Oglądałem inne golfy mk4, passaty b5 i b5fl ale nie mogłem znaleźć nic interesującego. Aż trafiło się Audi A6C5 od kolegi z forum vwgolf.pl. Pojechałem pół Polski w nadziei, że będzie się opłacać i nie wrócę "na pusto". Pogadałem z właścicielem, pojeździliśmy trochę i w końcu stwierdziłem, że wracam do domu nie pociągiem a audi . Okupiłem tą wycieczkę porządnym przeziębieniem (pewnie zemsta "maliny" ).
Golf "malina"
Audi:
1,9tdi AWX 130km
kombi
Shadow line
Z wyposażenia:
- climatronic
- grzanie zadków z przodu
- nawet ładne drewno na desce rozdzielczej
- brak szybra
- esp (już mi się dwa razy przydało)
Zdjęć będzie więcej jak pogoda pozwoli wreszcie umyć audiolę .
Plany? Najpierw trzeba doprowadzić samochód "do kultury", potem będzie wirus a na koniec jakieś mody wizualne . Na pewno wymienię radio na oryginalne i chciałbym zrobić nagłośnienie takie jak było oryginalnie w audi.
Zrobione:
- olej + filtry
- rozrząd
- remont przedniego zawieszenia
- klapa gasząca
- jakiś czujnik
- łożysko w przednim kole
- i pewnie o czymś zapomniałem
20.03
Zrobione:
- silniczek wycieraczki tył
- żarówka kierunkowskazu
- uszczelki chłodniczki oleju
- osłony przegubów
- zdjęty hak
- przerejestrowałem auto na łódzkie blachy. Nie są takie ładne jak te z Bielska
Jeszcze tylko przewody hamulcowe zostają i będzie git . Teraz zastanawiam się czy władować koła z golfa i szukam jakichś sprężyn obniżających.
Felgi z maliny:
Ustroń
Nieco niżej
Szukam teraz rozsądnych felg, bo obecne mi wcale nie leżą.
Wirus:
Trochę mi ostatnio audi krwi napsuło. Najpierw o tak po prostu rozładowywał się akumulator. Potrafił sobie zejść do zera przez noc. A potem miałem tęgi zgryz pt. jak tu k***a zamknąć samochód. Okazało się, że zapchały się odpływy na podszybiu i stała tam sobie woda, która od czasu do czasu radośnie zalewała mi wnętrze i robiła zwarcie w module komfortu. Zauważyłem to przypadkiem jak zaprowadziłem audi do kolesia żeby wymienił plecionkę.
Przy okazji nauczyłem się zamki smarować
Potem zaczęła klima wariować. Po paru kilometrach stwierdzała, że na dworzu panuje syberyjski ziąb (np. -50 stopni) i zaczynała grzać opór. Co przy temperaturze ok 25 stopni jest dość specyficznym doświadczeniem . Na szczęście trafiłem na bystrego człowieka, który w godzinę znalazł gdzie był przecięty kabel od czujnika temperatury i to naprawił.
Wymieniłem też czujnik parkowania i pomalowałem wszystkie zadrapania.
Nowe kółka
Audi, pieszczotliwie nazwane przeze mnie rzęchem (albo ku**ą, zależnie od tego jak bardzo potrzebowałem gdzieś jechać a złom nie odpalił) idzie na handel. Może ktoś weźmie na części. Poza tym przejadły mi się już diesle.
Sprzedana!!!!!!!!!!!!!!!
Cześć
Do tej pory jeździłem golfem 4, z którego byłem niesamowicie zadowolony . Palił mało, jeździł prawie bezawaryjnie a po wirusie zbierał się naprawdę przyjemnie. Niestety miejsca w nim dość mało a brak klimy nie uprzyjemniał letnich wojaży. Zdecydowaliśmy więc z kobietą, że przydałoby się poszukać innego auta. Oglądałem inne golfy mk4, passaty b5 i b5fl ale nie mogłem znaleźć nic interesującego. Aż trafiło się Audi A6C5 od kolegi z forum vwgolf.pl. Pojechałem pół Polski w nadziei, że będzie się opłacać i nie wrócę "na pusto". Pogadałem z właścicielem, pojeździliśmy trochę i w końcu stwierdziłem, że wracam do domu nie pociągiem a audi . Okupiłem tą wycieczkę porządnym przeziębieniem (pewnie zemsta "maliny" ).
Golf "malina"
Audi:
1,9tdi AWX 130km
kombi
Shadow line
Z wyposażenia:
- climatronic
- grzanie zadków z przodu
- nawet ładne drewno na desce rozdzielczej
- brak szybra
- esp (już mi się dwa razy przydało)
Zdjęć będzie więcej jak pogoda pozwoli wreszcie umyć audiolę .
Plany? Najpierw trzeba doprowadzić samochód "do kultury", potem będzie wirus a na koniec jakieś mody wizualne . Na pewno wymienię radio na oryginalne i chciałbym zrobić nagłośnienie takie jak było oryginalnie w audi.
Zrobione:
- olej + filtry
- rozrząd
- remont przedniego zawieszenia
- klapa gasząca
- jakiś czujnik
- łożysko w przednim kole
- i pewnie o czymś zapomniałem
20.03
Zrobione:
- silniczek wycieraczki tył
- żarówka kierunkowskazu
- uszczelki chłodniczki oleju
- osłony przegubów
- zdjęty hak
- przerejestrowałem auto na łódzkie blachy. Nie są takie ładne jak te z Bielska
Jeszcze tylko przewody hamulcowe zostają i będzie git . Teraz zastanawiam się czy władować koła z golfa i szukam jakichś sprężyn obniżających.
Felgi z maliny:
Ustroń
Nieco niżej
Szukam teraz rozsądnych felg, bo obecne mi wcale nie leżą.
Wirus:
Trochę mi ostatnio audi krwi napsuło. Najpierw o tak po prostu rozładowywał się akumulator. Potrafił sobie zejść do zera przez noc. A potem miałem tęgi zgryz pt. jak tu k***a zamknąć samochód. Okazało się, że zapchały się odpływy na podszybiu i stała tam sobie woda, która od czasu do czasu radośnie zalewała mi wnętrze i robiła zwarcie w module komfortu. Zauważyłem to przypadkiem jak zaprowadziłem audi do kolesia żeby wymienił plecionkę.
Przy okazji nauczyłem się zamki smarować
Potem zaczęła klima wariować. Po paru kilometrach stwierdzała, że na dworzu panuje syberyjski ziąb (np. -50 stopni) i zaczynała grzać opór. Co przy temperaturze ok 25 stopni jest dość specyficznym doświadczeniem . Na szczęście trafiłem na bystrego człowieka, który w godzinę znalazł gdzie był przecięty kabel od czujnika temperatury i to naprawił.
Wymieniłem też czujnik parkowania i pomalowałem wszystkie zadrapania.
Nowe kółka
Audi, pieszczotliwie nazwane przeze mnie rzęchem (albo ku**ą, zależnie od tego jak bardzo potrzebowałem gdzieś jechać a złom nie odpalił) idzie na handel. Może ktoś weźmie na części. Poza tym przejadły mi się już diesle.
Sprzedana!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony sob paź 28, 2017 22:36 przez czarnykurczak, łącznie zmieniany 11 razy.
Granatowe A6C5 kurczaka
Ładne audi sam takie chciałem tylko patrzyłem na benzyne 2,4v6/2,8.Powiedz mi jak radzi sobie 1.9 z taką wielką budą bo nie oszukujmy się a6c5 w kombi nie jest małe
Daj zdjęcia środka i jakie wyposażenie ? Powodzenia w kompletowaniu Audi Bose
Daj zdjęcia środka i jakie wyposażenie ? Powodzenia w kompletowaniu Audi Bose
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
no proszę,co ja tu widzę w końcu będziesz mógł jeździć komfortowo ,a nie obijać kolanami o dechę. Gratuluję zakupu i oby się dobrze spisywała. Napisz coś więcej o niej
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
Banita95, zdjęcia środka będą jak trochę posprzątam . Ostatnio wiozłem rodzinkę i młody sobie wcinał paluszki z sezamem... Rok będę to odkurzał... Powiem Ci, że zadziwiająco dobrze się zbiera. Nie jest na pewno tak zrywny jak dłubnięty AGR w mk4 ale nie wlokę się w ogonie . Niesamowite wrażenie robi zmienna geometria- samochód właściwie od biegu jałowego przyspiesza idealnie . Planuję porobić wszystkie kwiatki, które teraz wylazły + to co ewentualnie wyjdzie w trakcie robót i pojechać na wirusa . Zobaczymy jak wtedy będzie się odpychał .
Marcin TDI, w malinie też mi się jeździło komfortowo . Jedynie za sobą sadzałem kogoś kogo bardzo nie lubiłem .
Marcin TDI, w malinie też mi się jeździło komfortowo . Jedynie za sobą sadzałem kogoś kogo bardzo nie lubiłem .
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
Teściowa ?czarnykurczak pisze:Jedynie za sobą sadzałem kogoś kogo bardzo nie lubiłem
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
Marcin TDI pisze:Teściowa
Chociaż jak dobrze ustawiłem fotel to i za mną dało się siedzieć . Eh brakuje mi recaro w audi...
Granatowe A6C5 kurczaka
Piękne autko Od zawsze podobały mi się C5 w avancie. Mogłeś sobie felgi zostawić z golfa do Audi
Szerokości i bezawaryjności!
Szerokości i bezawaryjności!
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
czarnykurczak, masz sentyment do maliny ? trochę się jej naszukaliśmy
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
Marcin TDI, ogromnie za nią tęsknie . Zrobiłem nią jakieś 80 tysięcy kilometrów. Świetnie się tym samochodem jeździło. Jak moi rodzice już nie będą jeździć to od nich odkupię malinę i będę sobie ją powoli "dziergał" .
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
czarnykurczak, a jak tam z rudą ? kolega ma sedana i drzwi i przednie błotniki musiałem mu już ogarniać
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
Ogoniasty, na felgi od razu się znalazł klient . Ale na pewno za jakiś czas zacznę się rozglądać, może nawet i takie same założę .
Marcin TDI, póki co nie widać ale jak będzie cieplej to zdejmę błotniki i posprawdzam. Chyba tutaj też jest takie ambitne wygłuszenie jak w mk4.
Marcin TDI, póki co nie widać ale jak będzie cieplej to zdejmę błotniki i posprawdzam. Chyba tutaj też jest takie ambitne wygłuszenie jak w mk4.
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
lubisz kupować fury na śląsku z tego co widzę. Masz jakieś części z maliny na handel?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
Oby Ci się dobrze sprawował! Żona do tej pory mi suszy głowę, że sprzedałem Ci to Audi Zaczyna mi go brakować, choć dobrze, że jest Volvo, więc trochę rekompensuje brak A6, ale co TDI, to TDI.
Ciekaw bardzo jestem co wyjdzie po wirusie. Z niecierpliwością czekam na efekty.
Ciekaw bardzo jestem co wyjdzie po wirusie. Z niecierpliwością czekam na efekty.
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Granatowe A6C5 kurczaka
Marcin TDI, ciągnie mnie na Śląsk . Gdybyśmy tylko z moją ukochaną pracę tam znaleźli... Coś tam gratów mam ale rarytasy wszystkie zamontowane w malinie . Wala mi się prawie kompletny climatronic i diabli wiedzą co jeszcze. Muszę zrobić inwentaryzację i wypchnąć gdzieś ten towar.
herbu, nie dziwię się Twojej żonie . Świetnie się jeździ audi. Pali tyle co golf a płynie po drodze jak jakiś krążownik . Pewnie w tym tygodniu podrzucę audi do kumpla żeby porobił co pilniejsze rzeczy i zacznę się dowiadywać o wirusa. Myślę jeszcze nad fmic ale musiałbym dobrze pokombinować żeby nie rzucał się w oczy tak jak w golfie. Za bardzo mi się podoba przód A6 .
herbu, nie dziwię się Twojej żonie . Świetnie się jeździ audi. Pali tyle co golf a płynie po drodze jak jakiś krążownik . Pewnie w tym tygodniu podrzucę audi do kumpla żeby porobił co pilniejsze rzeczy i zacznę się dowiadywać o wirusa. Myślę jeszcze nad fmic ale musiałbym dobrze pokombinować żeby nie rzucał się w oczy tak jak w golfie. Za bardzo mi się podoba przód A6 .