Witam. Zbliża się czas przeglądu i muszę naprawić swoje światła po małej przygodzie . Jestem posiadaczem Golfa IV z oryginalnymi xenonami D2S. Niestety nie działa w nich:
1. Regulacja automatyczna
2. Nie można ustawić wysokości odblasku (zepsute trybiki w lampie)- czy są zestawy naprawcze?
3. Zaczepy- (obczaiłem zestaw naprawczy) więc to już nie problem.
Czy warto je naprawiać? Nie ukrywam że lampy świecą OK tylko jedna troszkę za nisko a że dużo jeżdżę za granicę ( 3 razy w miesiącu) i często w nocy to lepiej mi na tych światłach.
Czy nie lepiej je po prostu zmienić na zwykłe, jeśli tak to co z instalacją.
Dzięki i pozdrawiam
Naprawa Xenonów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Andrzej4286
- TYLKO VW
Naprawa Xenonów
mertin, Co do twoich problemow to tak:
2. Niestety nie ma zestawów naprawczych do regulacji bo one się ukręcają w lampie jak ktoś bierze się za regulacje lamp bez uruchomienia samo poziomowania i tu masz 3 wyjścia zrobić własna regulacje lub kupić taka regulacje z uszkodzonej lampy i wymienić gdzie i tak musisz rozebrać lampę żeby to wymienić albo wymienić lampę na sprawna
3 Zestawy naprawcze są dostępne bez problemu do mocowań na allegro
Co do zamian lamp na zwykle to instalacja jest całkiem inna wtyczki 14pin xenon 10pin zwykle lampy i tutaj nie polecał bym dłubać bo jest trochę przerobienia i tak nie maila byś regulacji z kabiny trzeba by dokładać kable żeby to działało, a i tak zwykle lampy nie będą świecić jak xenon wiem bo sam zmieniałem ze zwyklych lamp na takie xenonowe
1. Trzeba podłączyć kompa sprawdzi błędy lub zrobić adaptacje czujników poziomowania1. Regulacja automatyczna
2. Nie można ustawić wysokości odblasku (zepsute trybiki w lampie)- czy są zestawy naprawcze?
3. Zaczepy- (obczaiłem zestaw naprawczy) więc to już nie problem.
Czy nie lepiej je po prostu zmienić na zwykłe, jeśli tak to co z instalacją
2. Niestety nie ma zestawów naprawczych do regulacji bo one się ukręcają w lampie jak ktoś bierze się za regulacje lamp bez uruchomienia samo poziomowania i tu masz 3 wyjścia zrobić własna regulacje lub kupić taka regulacje z uszkodzonej lampy i wymienić gdzie i tak musisz rozebrać lampę żeby to wymienić albo wymienić lampę na sprawna
3 Zestawy naprawcze są dostępne bez problemu do mocowań na allegro
Co do zamian lamp na zwykle to instalacja jest całkiem inna wtyczki 14pin xenon 10pin zwykle lampy i tutaj nie polecał bym dłubać bo jest trochę przerobienia i tak nie maila byś regulacji z kabiny trzeba by dokładać kable żeby to działało, a i tak zwykle lampy nie będą świecić jak xenon wiem bo sam zmieniałem ze zwyklych lamp na takie xenonowe
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Naprawa Xenonów
Hej. dzięki za info.
znalazłem coś takiego na Allegro - 4936853790 (numer aukcji) to się nazywa VW Golf IV uchwyt mocowanie odblasku lampy tylko nie wiem czy bedzie pasowało do xenonów.
znalazłem coś takiego na Allegro - 4936853790 (numer aukcji) to się nazywa VW Golf IV uchwyt mocowanie odblasku lampy tylko nie wiem czy bedzie pasowało do xenonów.
- Andrzej4286
- TYLKO VW
Naprawa Xenonów
mertin, to jest od zwykłej lampy nie od xenonoewj od xenonu ma być taka
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b4980cdd17" onclick="window.open(this.href);return false;
zdjęcie zapożyczone z forum z tematu
viewtopic.php?f=14&t=323942" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b4980cdd17" onclick="window.open(this.href);return false;
zdjęcie zapożyczone z forum z tematu
viewtopic.php?f=14&t=323942" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;