pilot działa z odległosci 0,5m
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Solaris22, nie w ten masowy tylko ten cieniutki tak ?? sprobije tez tego jaka długosc ?
krzyzak, ten przeźroczysty. Długość kabelka ja dałem na oko ale myślę, że nie więcej jak 10-12cm. Podłącz i próbuj
Solaris22, no wsadziłem kabelek no i..........z 1 metr sie moze poleprzyło
Re: pilot działa z odległosci 0,5m
Kolego najpierw wymień baterie na nowe, przy czym załóż tak jak były czyli albo 1x2032 albo 2x2016(albo inne mniejsze 1616). Bo piloty były 2 rodzaje na 3v (immo3) i na 6v (immo2). Jak zasięg się nie poprawi to może pilot jest uwalony (rozkalibrowany) i wtedy trzeba nowy kupić i doprogramować.
Pilot powinien z dobrymi bateriami z ok 5m już łapać.
Pilot powinien z dobrymi bateriami z ok 5m już łapać.
owcy2,
to w jaki sposób u mnie łapie z odległości jakie napisałem czary z mleka ?Pilot powinien z dobrymi bateriami z ok 5m już łapać.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Kolego może i tak masz - dobrej jakości bateria - super udane zestrojenie pilota z komfortem - super. Wiesz może spróbujmy pomóc koledze a nie OT.Haki pisze:owcy2,to w jaki sposób u mnie łapie z odległości jakie napisałem czary z mleka ?Pilot powinien z dobrymi bateriami z ok 5m już łapać.
Ale kolega w temacie ma problem z bardzo krótkim zasięgiem - ja też się z nim spotkałem i piszę jakie są rozwiązania, znają to użytkownicy zwłaszcza seatów z wadliwymi pilotami/kluczykami. U mnie po wymianie baterii zasięg wzrósł z ok 5m do ponad 10m - zresztą bateria nie jest droga. BTW przy module komfortu powinna być antena w postaci kabla. Jeżeli w pilocie się rozstroił nadajnik to nic na to nie poradzi i zasięg będzie kiepski. Spróbuj może inny pilot.
Panowie ze slabym zasiegiem : jak macie zrobione i podlaczone anteny do komfortu? u mnie sama antena jest umieszczona tak jak oryginalnie czyli w lewym slupku kolo szyby. od komfortu leci kabel koncentryczny (jakis cienki byle 50 ohm) az do wspomnianego slupka. aby przypominalo to antene wystarczy zdjac z przewodu wspomniane 17cm ekranu a zostawic zyle goraca i juz mamy antene. wazne aby w komforcie byla podlaczona zarowno zyla sygnalowa jak i masa. ktore to piny we wtyczce mam w jakims pdf'ie jak potrzeba moge poszukac
n1x0n, antena jest tak jak chyba w kazdym ori. Na słupku jest ok 17 cm zdjectego ekranu i tylko jest cieniutki kabelek.
Po niedzieli sprobuje z innym pilotem dostroje do komfortu i zobaczymy czy jest tak samo i wtedy bedzie wiadomo o co biega
Po niedzieli sprobuje z innym pilotem dostroje do komfortu i zobaczymy czy jest tak samo i wtedy bedzie wiadomo o co biega
Żeby zobaczyć to nie musisz go stroić, w meas blocks będzie widać czy idzie sygnał tyle że nie będzie zakodowany i nie otworzy (będzie się zmieniało z 0 na 1. Nie pamiętam w którym bloku ale to sobie sprawdzisz.
owcy2, ok dzieki za info. Napewno znajde w blokach bo ostatio jak siedziałęm w aucie i naciskałem pilota to w jakim kanale zmieniały sie własnie 0 na 1
krzyzak napisalem tak na wszelki wypadek bo ja wymienialem komfort na taki z obsluga pilota i antene musialem dorabiac sam
Jeszcze nie testowałem nowego pilota i o dziwo co Wam powiem. Cos zaczeło działąc. Nie zawsze ale moze na 10 razy raz musiał z ok 2 metrów otwierac a tak to nawet 5-10 metrów. Nie kumam. Ale i tak dla pewnosci sprawdze inny jak działa. A dodam tez ze łapie lepiej ale jak uniose reke do góry i klikam hehe
:EDIT: nie byłem jeszcze u znajomego na testowanie innego pilota brak czasu. Ale powiem tak teraz działa raz z 10m a nieraz koło auta tylko złapie.
Ale porównujac jak jest u mojego kolegi w touranie to mam masakre. Nie widzac auta za taka sciana betonowa i otwierałem jego auto to widział tylko mrugniecia kierunków i łapał z daleka tez bym tak chciał hehe
No i jestem ponownie edytuje ten post bo nie bede pisał nastepnego pod spodem. Zmieniłem pilota i nie ma porównania.Łapie z dobrych 10 metrów bez zadnego zajękniecia klikam tym moim starym i zero odzewu a tym innym ori uzywka pyk i łapie czyli pilot słaby ten stary
:EDIT: nie byłem jeszcze u znajomego na testowanie innego pilota brak czasu. Ale powiem tak teraz działa raz z 10m a nieraz koło auta tylko złapie.
Ale porównujac jak jest u mojego kolegi w touranie to mam masakre. Nie widzac auta za taka sciana betonowa i otwierałem jego auto to widział tylko mrugniecia kierunków i łapał z daleka tez bym tak chciał hehe
No i jestem ponownie edytuje ten post bo nie bede pisał nastepnego pod spodem. Zmieniłem pilota i nie ma porównania.Łapie z dobrych 10 metrów bez zadnego zajękniecia klikam tym moim starym i zero odzewu a tym innym ori uzywka pyk i łapie czyli pilot słaby ten stary