Przekażnik zapłonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przekażnik zapłonu
Mam pytanie, jaki przekaźnik jest odpowiedzialny za zapłon. Ostatnio nie mogłem odpalić samochodu i po skonsultowaniu się z mechanikiem doszlismy do wniosku że jest to przekaźnik. Lecz nie wiem który jest za to odpowiedzialny.
Przekażnik zapłonu
ten z numerem 18 to przekaźnik styku X
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Przekażnik zapłonu
Nie ma przekaźnika od zapłonu, odpowiada za to kostka stacyjki. Przekaźnik 18 odpowiada za rozlączanie zasilania elementów jak światła, wentylator itp w czasie kręcenia rozrusznika. Może mechanikowi chodziło o stycznik w rozruszniku.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przekażnik zapłonu
łatwiej byłoby gdybyś opisał ten brak odpalania...
Zaraz się okaże że chodzi o przekaźnik świec...
Zaraz się okaże że chodzi o przekaźnik świec...
Przekażnik zapłonu
Nie... wymiana kostki stacyjki pomogła. Nie ma żadnego sterownika ani przekażnika. troche zabawy ale pomogło.