Witam.
Proszę o poradę, jak wymontować z mk3 siedziska i oparcia kanapy. Chce podmienić całą kanapę i przednie fotele kubełkowe z golfa III GTD variant do golfa III CL hatchback'a 5 drzwiowego. Czy są jakieś różnice w montażu między ich seryjnymi fotelami i kanapami?
demontaż kanapy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
demontaż kanapy
Co do foteli do odsuwasz je do konca w tyl i na srodku fotela prawie przy raczce do odsuwania masz taki spinasz, ktory blokuje, aby fotel nie wysunal sie z mocowania, sciskasz go od gory i od dolu i pociagasz do siebie i wychodzi. Z kobmika fotele pasuja idealnie. Siedziska tonormalnie odkrecasz sruby i wychodza, a oparcie, to te cycki u gory kanapy w gore odchylasz kanape do przednich siedzen i z boku na dole masz mocowanie kanapy ktore trzeba srubokretem przesunac w lewa lub prawa strone i wyciagnac kanape do gory. I wlozyc nowa. Cala filozofia
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
demontaż kanapy
Jeśli oparcie jest dzielone,a raczej na pewno,to na łączeniu jednej i drugiej części jest zawias z zawleczką przy obu oparciach.Te zawleczki też trzeba wyjąć.RFS89TST pisze:z boku na dole masz mocowanie kanapy ktore trzeba srubokretem przesunac w lewa lub prawa strone i wyciagnac kanape do gory
Co do przednich foteli-trzeba jeszcze pamiętać o zdjęciu plastikowych maskownic przy szynach.
-
- Nowicjusz
demontaż kanapy
Witam mam problem z demontazem tylnej klapy w vw passacie b5 fl nie mam pojecia jak ja podniesc?? Moze mi ktos pomoc??
Pozdrawiam
Przepraszam za brak polskich znakow
Pozdrawiam
Przepraszam za brak polskich znakow
Re: demontaż kanapy
"obicie jest tak dopasowane ze ciasno sie przeciska. podnosisz za tylnia czesc kanapy tam gdzie sa gniazda pasow bezpieczenstwa. wloz dlon miedzy oparcie a siedzisko i podnos siedzisko"
próbuj czy da radę(z postów o paskach)
próbuj czy da radę(z postów o paskach)
-
- Nowicjusz