Problem z wymiana amortyzatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam dzisiaj zabrałem się w końcu za wymianę sprężyn w golfie i napotkałem z lewym tylnym amortyzatorem (z prawym nie było problemu). Tak wiec przejdę od razu do rzeczy mam problem z wykręceniem śruby mocującej amortyzator do belki odkręciłem nakrętkę która jest w środku ale śruba jak nie chciała ruszyć tak nie rusza ( oklepywałem ja młotkiem aby poruszyć drobinki rdzy itp. ale nic nie pomogło) i mam pytanie czy znacie jakiś sposób aby ta śrubę wyciągnąć ?? i czy belka jest nagwintowana czy mógłbym odciąć śrubę i ja wbijać w belkę i ja odcinać od wewnętrznej strony ??
Dodam kilka zdjęć może coś pomogą :
Na noc polałem to nafta 2 krotnie oklepując śrubę liczę ze może coś popuści
Dodam kilka zdjęć może coś pomogą :
Na noc polałem to nafta 2 krotnie oklepując śrubę liczę ze może coś popuści
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Obraca się,ale nie chce wyjść tak? Jesli tak,to masz duży problem,bo na bank obraca się razem z tuleją metalowo-gumową w amortyzatorze.
Nie jest.szameut pisze:czy belka jest nagwintowana
Możesz.szameut pisze:czy mógłbym odciąć śrubę i ja wbijać w belkę i ja odcinać od wewnętrznej strony ??
Re: Problem z wymiana amortyzatora
Dzieki za szybka odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy nie moze to byc spowodowane naprezeniem belki ktore wystepuje przez to ze jest tylko 1 kolo podniesione ??
U mnie przy zmianie obie poszły tylko po porządnym podgrzaniu palnikiem.
Weź elektryczną albo pneumatyczną piłkę i obetnij śrubę od wewnątrz belki z obu stron amortyzatora a sam Ci wypadnie.
Re: Problem z wymiana amortyzatora
Dzieki za pomoc wszystkim wlasnie poskladałem zawias do kupy:) jedynym rozwiazaniem bylo obciecie sruby