Zmiana radia z orginału na inne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Mam pewien problem. Chce zamontować radio w Golfie IV. Problem w tym, że osoba dla której to robie nie ma orginalnego radia, tylko jakieś inne (Kenwood chyba). Rzecz jest taka, że po podłączeniu tego radia samochód nie odpala... Naprawde. Podłączyłem sie laptopem pod tego golfa, przekręcam kluczyk, a on odpalił Po odłączeniu znowu nie odpala... Mój program diagnostyczny przy wczytywaniu błędu radia zawieszał się i na tym sie kończyło. Pytanie brzmi, co mam zrobić, żeby nie było tego problemu ? Zwykłe kostki (dla VW) z allegro za 7,99 wystarczą ?
-
- Nowicjusz
powiem tak - było, było było. Kostka ISO zasilajaca w golfie 4 ma 3 piny zasilające tj pin 4 (żółto/czerwony - zasilanie po stacyjce), 5 (czerwono/biały)zasilanie stałe SAFE), 7 (czerwono/biały zasilanie stałe dla radia). Tak jak Qto, pisze - wypinasz pin 5 bo w innych radiach jest to np. sygnał dla anteny wysuwanej elektrycznie
Sprawdź co w Twoim radiu jest na pinie 3 (w VW jest to linia diagnostyczna - kolor szaro/biały), w pinie 1 masz niebiesko/biały - gala
Sprawdź co w Twoim radiu jest na pinie 3 (w VW jest to linia diagnostyczna - kolor szaro/biały), w pinie 1 masz niebiesko/biały - gala
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
witam potrzebuje pomocy odnosnie kodu do radia gamma v vwz3z3y755239 ,zapomnialem ze jak rozlacze radio to trzeba miec kod...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jenot87, viewtopic.php?f=19&t=55856" onclick="window.open(this.href);return false;
rozumiem, że twoja wypowiedź tyczy się tematu "zmiana radia z oryginału na inne" - czytać regulamin, używać opcji szukajjenot87 pisze:witam potrzebuje pomocy odnosnie kodu do radia gamma v vwz3z3y755239 ,zapomnialem ze jak rozlacze radio to trzeba miec kod...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć