Problem z alternatorem .
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Radzio0018
- Użytkownik
Problem z alternatorem .
Witam . Jeżeli temat bardziej pasuje do problemów z mechaniką to proszę o przeniesienie . 2 dni temu podczas jazdy kontrolka od akumulatora zaczęła się żarzyć aż w końcu świeciła mocno co od razu poinformowało mnie o braku ładowania . Po mocniejszym przegazowaniu bodajże do ~4000 , zgasła po czym od razu ponownie się zaświeciła . Wyłączyłem wszystkie odbiorniki oprócz świateł i jechałem tak może z 5 minut do stacji benzynowej . Po otwarciu maski wszystko wyglądało w porządku , altek kręcił się, pasek nie ślizgał, brak jakiegoś zapachu spalenizny . Zgasiłem silnik , po przekręceniu stacyjki dioda od aku delikatnie się żarzyła zamiast świecić jak to zawsze z reguły było . Po odpaleniu świeciła do czasu aż lekko przegazowałem do ~2000 obr . Od tamtej pory zero problemów ładowanie jest , kontrolka zachowuje się normalnie . Chciałem zapytać czy to są po prostu objawy "kończenia się" alternatora ? Alternator Valeo, silnik 1.8 RP .
-
- VWGolf.pl Killer
- Radzio0018
- Użytkownik
Problem z alternatorem .
jeśli masz takie objawy to tak czy inaczej na stół i przejrzyj go bo inaczej staniesz kiedy w drodze ;]