Zmiana sterownika ECU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zmiana sterownika ECU
Witam. Po dłuższej analizie forum itp odnośnie telepania silnika (drgawek) przy dojeżdżaniu do skrzyżowaniu doszedłem do wniosku że trzeba wymienić ECU. ECU które posiadam to 038 906 018 J silnik 1.9 TDI (110 KM) AHF i chce podmieć je na sterownik który został pozbawiony tej wady na 038 906 018 GQ. Słyszałem również że można wsadzić sterownik o oznaczeniach 038 906 012 xx który jest nowszy i jest lepszy jęzeli chodzi o chipowanie bo można wszystko po kablu zrobić. Czy jest możliwość podmiany na ten sterownik z tego co mam w chwili obecnej Plug&Play, jężeli tak to jakie oznaczenie wybrać sterownika? Z góry thx za odpowiedz.
Zmiana sterownika ECU
Przeniosę temat tam gdzie powinien być
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Forum Master
Zmiana sterownika ECU
Witam, z jakiego roku masz samochód?
U mnie na podobne objawy pomogło wymiana nastawnika, jednak, muszę jeszcze powalczyć z poprzednim nastawnikiem, coby na nim nie szarpało.
Pozdrawiam.
U mnie na podobne objawy pomogło wymiana nastawnika, jednak, muszę jeszcze powalczyć z poprzednim nastawnikiem, coby na nim nie szarpało.
Pozdrawiam.
Tomek
Re: Zmiana sterownika ECU
Samochod z 1998r. Pompa druga te same objawy. Dlatego padł wybor na sterownik.
-
- Forum Master
Zmiana sterownika ECU
Rozumiem, czy czyściłeś nastawnik?
Trochę mnie to dziwi, bo myślałem, że w starszych samochodach występowały, te gorsze sterowniki, takich jak golf III.
Trochę mnie to dziwi, bo myślałem, że w starszych samochodach występowały, te gorsze sterowniki, takich jak golf III.
Tomek
Padł wybór na sterownik 038906018GQ .. Teraz pytanie odnośnie adaptacji immo pomoże ktoś jak to sie robi? Posiadam VCDS'a. Oraz czy po odpięciu starego sterownika i podłączeniu go na nowo nic nie bede musial kombinować z immo na nowo?
[Select]Domaniak pisze:Padł wybór na sterownik 038906018GQ .. Teraz pytanie odnośnie adaptacji immo pomoże ktoś jak to sie robi? Posiadam VCDS'a. Oraz czy po odpięciu starego sterownika i podłączeniu go na nowo nic nie bede musial kombinować z immo na nowo?
[17 - Instruments]
[Adaption - 10]
Leave channel at "00"
[Read]
[Save]
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
[Exit]
Turn ignition OFF for 15 seconds. Start vehicle.
z kazda zmiana sterownika bedziesz musial robic adaptacje immo
-
- Gadatliwa bestia
Zmiana sterownika ECU
Jak chcesz zmienić sterownik 018xxx na 012xx czeka Cię prze lutowanie połowy wiązki kabli , poduszki mogą nie działać itd.
Zmiana sterownika ECU
A czy przypadkiem 018 J nie jest na przeplywce pierburga, a ten drugi co chcesz zalozyc nie jest do przeplywki boscha?
- wojciech42421
- Mały gagatek
kolego Domaniak wymieniłeś już ten sterownik? jakie są efekty?
Z gramatyka u mnie różnie, tak więc darujcie wpadki ;)