Schemat bezpieczników mk5 rok 2006
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Może i banalne ale znalazłem już kilka obrazków ze schematem bezpieczników i jakoś nie mogę sobie poradzić z niedziałającą zapalniczką.
Jakiś czas temu nabyłem golfa i nigdy nie sprawdzałem czy zapalniczka działa bo nie palę. W tym tygodniu nabyłem rejestrator samochodowy i przy instalacji owego urządzenia okazało się że zapalniczka nie działa. Gdzieś wyczytałem że zapalniczka czy popielniczka powinna być podświetlona niestety u mnie nic się nie świeci zapalniczka nie grzeje.
Proszę o jakąś radę jeśli chodzi oto.
Dzięki i pozdrawiam.
Jakiś czas temu nabyłem golfa i nigdy nie sprawdzałem czy zapalniczka działa bo nie palę. W tym tygodniu nabyłem rejestrator samochodowy i przy instalacji owego urządzenia okazało się że zapalniczka nie działa. Gdzieś wyczytałem że zapalniczka czy popielniczka powinna być podświetlona niestety u mnie nic się nie świeci zapalniczka nie grzeje.
Proszę o jakąś radę jeśli chodzi oto.
Dzięki i pozdrawiam.
Sprawdź w pierwszej kolejności bezpiecznik zaznaczony na zdjęciu jest od zapalniczki tak że sprawdź czy jest okey (generalnie ja bym wszystkie sprawdził pod maską i we wnętrzu skoro nie dawno kupiłeś auto to nie wiadomo czy są sprawne i czy są takie jak powinny być )
a napięcie jest na tych bezpiecznikach ?? może jest po prostu wtyczka odłączona z tyłu od zapalniczki, sprawdz napięcie czy jest na bezpiecznikach i na wtyczce zapalniczki bo sama zapalniczka może być uszkodzona.
Re: Schemat bezpieczników mk5 rok 2006
Gość miernikiem mi sprawdził jest napięcie na zapalniczce jednak wymaga ona wyjęcia i dopieszczenia. Ktoś ma jakąś instrukcję jak ją wyciągnąć?
Czyli tak jak mówiłem że może być uszkodzona Co do wyjęcia samej zapalniczki to zazwyczaj z tego co wiem to wokół gniazda zapalniczki masz taką kolorową (zielona bądź pomarańczowa) oblamówka i trzeba przekręcić zapalniczką wokół tej oblamówki i znaleźć moment w którym ona wyjdzie. A jeżeli tak nie dasz rady to wyjąć całą popielniczkę szczerze nie wiem dokładnie jak to wychodzi z tego co na zdjęciach luknołem to musisz wyjąć mieszek (raczej nie jest przykręcony nigdzie po za gałką )
i jak już go wyjmiesz ukarze ci sie widok 2 wkrętów trzeba je wykręcić i prawdopodobnie wyjdzie
Ale jak mówię nie miałem styczności z golfem 5 tak że nie wiem dokładnie czy nie ma gdzieś jeszcze jakiś śrubek, powinno dać rade wyjąć ją pierwszym sposobem.
i jak już go wyjmiesz ukarze ci sie widok 2 wkrętów trzeba je wykręcić i prawdopodobnie wyjdzie
Ale jak mówię nie miałem styczności z golfem 5 tak że nie wiem dokładnie czy nie ma gdzieś jeszcze jakiś śrubek, powinno dać rade wyjąć ją pierwszym sposobem.
zapalniczka wyczyszczona, blaszki podgięte zapalniczka działa czas na