Kącik posiadaczy MK3
Moderator: VIP
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK3
Dużo niewiadomych. Zależy czy jeździsz dużo, bo potrzebujesz taki akumulator, żeby alternator dał radę go naładować w czasie trasy. Jak jedziesz tylko praca dom koło 5km dziennie nie może być za duży. Najlepiej kup zalecany przez producenta i dobrej firmy. A jeśli chcesz mieć moc w CA to zamontuj kondensator mocy. Takie moje zdanie.
-
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK3
Pojemność to jedna sprawa, druga to taka, że przy mocnym sprzęcie istnieje spora szansa na szybkie rozładowanie akumulatora na postoju. Jak wiadomo, zwykłe akumulatory nie bardzo lubią częste rozładowania do wartości minimalnych, więc warto zastanowić się nad droższym akumulatorem - żelowym.
Kącik posiadaczy MK3
Jezdze malo i nie slucham CA na postoju. Zastanawiam sie nad zmiana alternatora na 120A i aku 65Ah lub 68Ah
Kącik posiadaczy MK3
1. Jesli mam CD box w MK3 to moge rownoczesnie zamontowac Cup holder?
2. Jesli majac klime manualna moge zamontowac sam panel Climatronic czy musze zmienic caly uklad?
2. Jesli majac klime manualna moge zamontowac sam panel Climatronic czy musze zmienic caly uklad?
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK3
Odnośnie drugiego pytania. Manualna klima nie ma silników sterujących nawiewem. Potrzebujesz też czujniki i inny nawiew sterowany automatycznie.
Re: Kącik posiadaczy MK3
Odnośnie tego objawu o którym pisałem wcześniej usterka została zlokalizowana mianowicie przerwany był kabelek od sondy lambda i po przylutowaniu jest wszystko okThomasSRS pisze:Witam ludziki posiadam od 2 lat MK3 i mam małe pytanie ? Mianowicie odpalając auto po nocy albo ogólnie na zimnym motorze z rury wydechowej leci czarna sadza dopóki silnik nie osiągnie wyższej temp. co to może być ?? Dodam ze jest to 1.8 AAM 75km na gazie
On the seventh day God created the VW and He knew that he was good...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=551000" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=551000" onclick="window.open(this.href);return false;
Kącik posiadaczy MK3
Nie wie ktoś czasem dlaczego się grzeje włącznik świateł?
Mam full włącznik i dzisiaj po jeździe dosyć sporo się nagrzał - miałem włączone długie i przeciwmgłowe, aż taki byłby pobór na przełączniku, żeby się grzał?
Mam full włącznik i dzisiaj po jeździe dosyć sporo się nagrzał - miałem włączone długie i przeciwmgłowe, aż taki byłby pobór na przełączniku, żeby się grzał?
Było:
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
VW Golf mk2 1.6RF automat
VW Golf mk3 GTI XX Jahre 2.0 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
VW Golf mk2 1.6D
Fiat Punto mk1 1.2 8v
VW Golf mk2 1.6RF automat
VW Golf mk3 GTI XX Jahre 2.0 8v
Miał być VAG, a jest PSA
Peugeot 407SW 2.0HDI
Kącik posiadaczy MK3
Max93, sprawdź sobie bezpiecznik czy masz odpowiedni włożony albo stycznik
On the seventh day God created the VW and He knew that he was good...
Kącik posiadaczy MK3
wsteczne światło mi zwariowało... działa jak kierunkowskaz :/ ktoś wie dlaczemu?
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK3
Witam wszystkich.
Szukam takich nosków zakończeń do progów w GTI może ma to ktoś ??
Szukam takich nosków zakończeń do progów w GTI może ma to ktoś ??
Re: Kącik posiadaczy MK3
Prawdopodobnie problem z masa w lampieVagTeam pisze:wsteczne światło mi zwariowało... działa jak kierunkowskaz :/ ktoś wie dlaczemu?