Malowanie środków lamp
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Malowanie środków lamp
Wg mnie też nie warto ryzykować. Potem bedziesz się denerwować ze masz krzywo oświetloną drogę. Jak dobrze poszukasz to lampę kupisz nawet za 30 zł.
Sam kupowałem za tyle , bo potrzebowałem części.
Sam kupowałem za tyle , bo potrzebowałem części.
Wszędzie dobrze ale w VW najlepiej :)
Malowanie środków lamp
Ja robię taki myk, że zdejmuję szkło z lampy hella a przykleję do lampy valeo.
W lampie valeo już szkło usunięte.
Pytanie takie, jakiego kleju bądź silikonu użyć? Jakąś konkretną firmę polecacie?
W lampie valeo już szkło usunięte.
Pytanie takie, jakiego kleju bądź silikonu użyć? Jakąś konkretną firmę polecacie?
GTB...
Re: Malowanie środków lamp
Byle jaki klej do szyb
Ja osobiscie robiłem na tanim silikonie i jest
Ale do valeo pasowało by coś lepszego bo tam szkło trzyma się tylko na tej masie
Ja osobiscie robiłem na tanim silikonie i jest
Ale do valeo pasowało by coś lepszego bo tam szkło trzyma się tylko na tej masie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Malowanie środków lamp
Szkło valeo różni się od szkła hella, ale powodzenia polecam użyć pilnik-michau- pisze:Ja robię taki myk, że zdejmuję szkło z lampy hella a przykleję do lampy valeo.
Malowanie środków lamp
różni się na tyle, że nie przypasuje?
lepiej kupić nowe szkło za 20-30 zł?
lepiej kupić nowe szkło za 20-30 zł?
GTB...
Malowanie środków lamp
Podejrzewam, że będziesz musiał przypiłować taki cycek na rancie. Nowe szkło to loteria... Raz trafisz ok a 5 razy odlewka na poziomie słoika.
Malowanie środków lamp
No właśnie, dlatego z tego powodu wolałbym szkło ori hella.
W piątek próba montażu, dam znać czy wyszło, czy szkło z hella podeszło do lampy valeo
W piątek próba montażu, dam znać czy wyszło, czy szkło z hella podeszło do lampy valeo
GTB...
Malowanie środków lamp
Szkło z lampy Hella pasuje p&p do lampy Valeo.
Bez żadnego przerabiania czegokolwiek.
Wystarczyło delikatnie podgrzać helle dookoła opalarką z odległości ok. 15 cm i po 2 minutach pięknie odeszło szkło.
Przykleiłem szkło z helli do lampy valeo i ładnie siedzi.
Bez żadnego przerabiania czegokolwiek.
Wystarczyło delikatnie podgrzać helle dookoła opalarką z odległości ok. 15 cm i po 2 minutach pięknie odeszło szkło.
Przykleiłem szkło z helli do lampy valeo i ładnie siedzi.
GTB...
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Mk4
- Silnik: AQP
Malowanie środków lamp
A czy istnieje taki klej podobny do tego oryginalnego, który po podgrzaniu robi się plastyczny?
Bo składając lampę na kleju do szyb czy sylikonie to jeżeli będziemy ponownie chcieli rozkleić lampe, to grzanie nic nie da, czy nawet cięcie nożykiem nie pomoże.
Bo składając lampę na kleju do szyb czy sylikonie to jeżeli będziemy ponownie chcieli rozkleić lampe, to grzanie nic nie da, czy nawet cięcie nożykiem nie pomoże.
moje mk4
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rajman-WKO
- Nowicjusz
Malowanie środków lamp
żaden piekarnik, użyłem opalarki, podgrzewałem z odległości 15-20 cm, dookoła, zajęło mi to 2-3 minuty, podważyłem palcami z jednej strony szkło, delikatnie odrywałem szkło od obudowy najpierw z jednej strony, potem z drugiej, pięknie odeszło, bez problemów
GTB...