Układ wydechowy 1.8T SWAP w mk2
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
Witam,
Jestem na etapie dobierania układu wydechowego do mojego mk2. Silnik 1.8t BAM, jaki polecacie zestaw aby nie był głośny, jakies propozycje, bo jestem zielony w tym temacie oczywiście cena w miarę rozsądku. Mam nowy tłumik, dwururkę GTI od mk2, czy można go wykorzystać?? Za wszelkie wskazowki bede wdzieczny.
Jestem na etapie dobierania układu wydechowego do mojego mk2. Silnik 1.8t BAM, jaki polecacie zestaw aby nie był głośny, jakies propozycje, bo jestem zielony w tym temacie oczywiście cena w miarę rozsądku. Mam nowy tłumik, dwururkę GTI od mk2, czy można go wykorzystać?? Za wszelkie wskazowki bede wdzieczny.
na początek powiedz co to znaczy "cena w miare rozsądku",bo wiesz dla jednego 1 tys a dla drugiego 500zl.dwururke z mk2 to mozesz sprzedac tlumik koncowy to ori?? napisz jaka srednica wlotu
-
- Ma gadane
Co do budżetu, to myślę że na materiał mogę przeznaczyć 700pln. Można z tego coś złożyć?? Co do wykonania, to nie ma problemu będzie miał kto pospawac i zamontować. Tłumik końcowy (ostatni) dwururka zamiennik.
tak jak pisalem dwururka do sprzedania tlumik nie wiem co tam masz ale najlepiej zrobic raz a porządnie i proponowalbym zrobic tlumiki z kwasiaka lub kupic gotowe.za rury i kolanka to mysle ze 400 wystarczy potem
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
DP 3", potem 2.5" z jednym przelotowym tłumikiem i na końcu zostaw ten z gti jak masz świeży.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
-
- Ma gadane
ADi997,
Co do tłumika przelotowego, może być taki środkowy??
http://allegro.pl/tlumik-srodkowy-przel ... 70759.html
Co do tłumika przelotowego, może być taki środkowy??
http://allegro.pl/tlumik-srodkowy-przel ... 70759.html
Ja póki co w AUQ w mk2 mam DP 2.5", reszta wydechu to pozostałość po poprzednim silniku (VR6) mianowicie 2.25" na koncowym tłumiku z GTI, auto chodzi niespodziewanie cichutko
Jest naprawde cicho, 100/120km/h, zero wygłuszeń w srodku i da rade normalnie rozmawiać bez podnoszenia głosu
Jest naprawde cicho, 100/120km/h, zero wygłuszeń w srodku i da rade normalnie rozmawiać bez podnoszenia głosu
-
- Ma gadane
Ja mam nawet dwa i powiem wam że daje tyle co rura czyli nic jaka cena taki produkt kiedyś miałem jeszcze końcowy też turboworks to darł *#cenzura#* niemiłosiernie.
IBIZA 1,8T 20v AUQ 220KM Track Edition
-
- Ma gadane
Jestem umówiony na środkowy i koncowy tłumik firmy proex. Mam nadzieję, że nie będę żałował