Witajcie Wszyscy!
Mam taki problem: ostatnio mechanik wymienił mi czujnik G-62 przy okazji wymiany termostatu w silniku 1.9 TDI ASV.
Teraz rano jak odpalam silnik świece nie grzeją (zapala się ikonka na desce na ułamek sekundy) i samochód rzężi i kopci i ledwo odpala.
Jednak jak odepnę kabel od czujnika G-62 to świece podgrzewają się z 20 sekund i autko zapala normalnie. Od paru dni jeżdżę z wypiętym G-62.
Pytania do Was jest takie: czy w tym wypadku wystarczy wymiana kabelka i końcówki do czujnika G-62? Jak nazywa się fachowo kabelek? Gdzie idzie drugi koniec wspomnianego kabla?
Z góry dziękuję!
Dodam, że kiedy kabel jest podpięty pod czujnik to pokazuję temperaturę normalnie.
Kabel do czujnika G62
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kabel do czujnika G62
Nie pisz posta pod postem
Należy sprawdzić czy czujnik działa poprawie - tematów o tym mnóśtwo
Należy sprawdzić czy czujnik działa poprawie - tematów o tym mnóśtwo
Re: Kabel do czujnika G62
Kolego może zły czujnik kupiłeś ? chodzi mi tu dopasowanie względem numeru na starym czujniku .Miałem też taki problem i dopiero auto zapala jak trzeba po tym jak kupiłem ori czarny z tym samym numerem przed tem miałem z koncówka numeru liter A czujnik koloru zielonego a ja miałem stary koloru czarnego z literą C.Dobrze kolego by było sprawdzić czujnik miernikiem przed założeniem go do auta( trafiają się uszkodzone lub żle działające ) .
Re: Kabel do czujnika G62
mógłbyś bardziej rozwinąć jak sprawdzić czujnik miernikiem w sensie które piny lub jak sprawdzić źle działający? przed założeniemAdams5502 pisze:Kolego może zły czujnik kupiłeś ? chodzi mi tu dopasowanie względem numeru na starym czujniku .Miałem też taki problem i dopiero auto zapala jak trzeba po tym jak kupiłem ori czarny z tym samym numerem przed tem miałem z koncówka numeru liter A czujnik koloru zielonego a ja miałem stary koloru czarnego z literą C.Dobrze kolego by było sprawdzić czujnik miernikiem przed założeniem go do auta( trafiają się uszkodzone lub żle działające ) .
Pozdrawiam