pytanie o 1.9tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pytanie o 1.9tdi
Panowie mam pytanie dotyczące 1.9 tdi silnik 1 z golf 3 Sprawa dotyczy małej mocy . dzieje sie tak (zaznaczam że nie zawsze) ze po odpaleniu auta abu zacząc normalnie jechac trzeba przekroczyc obroty 3000 do 3000 jest taki muł ze masakra pozniej nagle sie zrywa i jest juz ok co to moze byc ??
Re: pytanie o 1.9tdi
popatrz w ten temat powinien ci odpowiedzieć albo conajmniej pomócadamd121 pisze:Panowie mam pytanie dotyczące 1.9 tdi silnik 1 z golf 3 Sprawa dotyczy małej mocy . dzieje sie tak (zaznaczam że nie zawsze) ze po odpaleniu auta abu zacząc normalnie jechac trzeba przekroczyc obroty 3000 do 3000 jest taki muł ze masakra pozniej nagle sie zrywa i jest juz ok co to moze byc ??
użyj też funkcji szukaj tam masz wiele nt 1Z i małej mocy
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja bym obstawial 3 wtrysk
czujnik ruchu iglicy sie wiesza
czujnik ruchu iglicy sie wiesza
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
Po 1 VAG po 2 VAG po 3 VAG ,a jak nic nie wykaże to sprawdź 3 wtryskiwacz z czujnikiem wzniosu iglicy (tzw. wtryskiwacz sterujący) - może Ci przepuszczać i wtedy objawy są podobne, jednak walnięty czujnik objawia się raczej zrywaniem i muleniem właśnie powyżej 3 tys i przy dawaniu w dupsko a nie do 3 tys... Przetestuj VAG iem najlepiej dynamicznie i wtedy można szukać bo tak to szkoda pieniędzy marnować - możesz poszukać jak sprawdzić wtrysk sterujący - niedawno pisałem o tym, profilaktycznie można spróbowac przeczyścić N75 ale najpierw to bym pojechał na VAG'a ...
Pozdrooooooooo
Pozdrooooooooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sprawdźadamd121 pisze:n75 odpada bo jest nowy ale skoro mówisz ze to moze byc ten wtrysk to postaram sie jakoś to sprawdzic i jescze pytanie czy można kupic taki wtrysk osobno czy sa tylko opcje w komplecie no i jaka cena ewentualnie
Opcji jest kilka :
1. Nowy zestaw wtryskiwaczy 1Z, AHU, AFN - ok. 800 - 1000zł można kupić
2. Zestaw używanych wtryskiwaczy (mało sensowne) - 0k. 200 - 300zł
3. Sam wtrysk sterujący używany np. z Allegro. - mi się udało kupić w świetnym stanie za 50zł i bangla super
Ale najpierw trafna diagnoza !!
Pozdrooooooooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
np. tu ------>>>>>> LINKdomek pisze:O to ja tez mam pytanie gdzie kupic zestaw nowych wtryskiwaczy AFN za 800 - 1000 zl??
Fakt Corvax ma racje ASV lepiej
Wielkie dzieki. Pol roku temu szukalem i przezylem szok cenowy bo cena ktora znalazlem byla sporo wieksza ale na szczescie sie okazalo ze to nie wtryskiwacze. Co zyskam po zalozeniu ASV ? Czym sie roznia? Nie wiem, wiec pytam
Ostatnio zmieniony pn wrz 25, 2006 21:48 przez domek, łącznie zmieniany 1 raz.
"nie wdawaj sie w dyskusje z idiota, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a pozniej wykonczy doswiadczeniem"
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
domek - większa wydajność = horsepowerdomek pisze:wielkie dzieki. Pol roku temu szukalem i przezylem szok cenowy ale na szczescie sie okazalo ze to nie wtryskiwacze. Co zyskam przy ASV ? Nie wiem, wiec pytam.
To że tam gościu sobie pisze że z 90KM zrobi się 110 KM to akurat brzmi jak bajka 'o dwoch takich co ukradli ksiezyc' .
Ale polecam przeglądnąć archiwum na ten temat - dla ułatwienia Ci powiem że Corvax już troche pisał na ten teamt jakieś 3 miesiące temu jak pamiętam
Pozdrooooooooo