BORA: Problemy z centralnym, oświetleniem i zegarami.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sie poje... mi W lewych drzwiach kierowcy* jaki silniczek dobrać do mego auta? Bora 2.0 azj 2002r 4el szyby el lusterka, klimatronic. Moduł 1C0959799B. Z silniczka odczytać nie mogę bo naklejka na silniczku jest nieczytelna.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
sobeeek, silniczek jest spalony czy zawilgocony i pogniły piny w nim i wtyczce ? jeśli spalony jest sam silniczek a elektronika OK to możesz zakupić dowolny i przełożyć ,natomiast jeśli elektronika to kicha ,bo musisz mieć z identycznym numerem jak stary ,z kolei jeśli nie możesz się z nim połączyć ani go odczytać to najlepiej podjechać do ASO i sprawdzą numer po VIN-ie .OK innej opcji ja nie widzę i wówczas szukać silniczka z identycznym numerem.
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
sterownik silnika jest spalony niestety..
na forum znalazłem coś takiego: "do silniczków 1J0 XXX XXX dajesz komfort 1J0 959 799 AH + pilot z przyciskami jajowatymi
do silniczków 1Co lub 1C1 dajesz komfort 1C0 959 799B lub C"
Więc chyba zamówię ten z 1C0 xxx xxx
na forum znalazłem coś takiego: "do silniczków 1J0 XXX XXX dajesz komfort 1J0 959 799 AH + pilot z przyciskami jajowatymi
do silniczków 1Co lub 1C1 dajesz komfort 1C0 959 799B lub C"
Więc chyba zamówię ten z 1C0 xxx xxx
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
sobeeek, nie myl sterowników ten sterownik podany przez ciebie jest częściowo obsługujący a dokładnie jest on odpowiedzialny za podawanie sygnału z pilota do centralki ,a sterownik odpowiedzialny za zamki ,lusterka i szyby znajduje się przy silniczku szyby kierowcy ,jest on zintegrowany z silniczkiem ten moduł .ok także zajrzyj najpierw do tego w drzwiach,
A jak stwierdziłeś że ten moduł który podałeś jest spalony ,może padnięty jest bezpiecznik i nie ma zasilania przez co kom nie może sie połączyć z nim.ok
A jak stwierdziłeś że ten moduł który podałeś jest spalony ,może padnięty jest bezpiecznik i nie ma zasilania przez co kom nie może sie połączyć z nim.ok
Sprawdzone są wszystkie bezpieczniki. W między czasie rozwiązałem problem z dużym poborem prądu. Jak się okazało nie wywoływał go moduł komfortu (ten pod kolumną kierownicy) tylko sterownik silnika szyby w drzwiach kierowcy. Odłączyłem go i pobór prądu spadł do 0,07A. Elektryk stwierdził, że jest uszkodzony i że trzeba go wymienić. Ale nie wiem na jaki, bo nie mam jak odczytać jego nr seryjnego.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
sobeeek, czyli musisz zrobić tak jak napisałem 2 posty wyżej, ASO
U mnie w mieście nawet nie ma ASO VW, najbliższy 100km ode mnie.. A w ASO skody by to sprawdzili? Przecież to grupa VAG.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Nie jestem pewny ale chyba dali by radę,na forum był ktoś kto się takimi rzeczami zajmował , jeśli chcesz to podeślij mi swój vin a ja spróbuje go sprawdzić u siebie w ASO też SKODY , wiesz różni są ludzie jeden ci poda a drugi będzie robił wielką tajemnice .ok
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
ok,zobaczymy jutro co się da zmodzić .
dobra doszedłem do wszystkiego.
moduł C10 959 799 B
silniczki:
prawy przód - 1C1 959 802A
prawy tył - 1C0 959 812A
lewy tył - 1C0 959 811A
więc z tego co udało mi się wyczytać i wywnioskować lewy przód powinien mieć numer - 1C1 959 801A
moduł C10 959 799 B
silniczki:
prawy przód - 1C1 959 802A
prawy tył - 1C0 959 812A
lewy tył - 1C0 959 811A
więc z tego co udało mi się wyczytać i wywnioskować lewy przód powinien mieć numer - 1C1 959 801A
A jeszcze pytanie - czy mikrostyki też mają jakieś swoje nr katalogowe po których trzeba je zamawiać czy są po prostu uniwersalne? Bo chcę wymienić w 3 drzwiach
http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-rozbi ... 16462.html" onclick="window.open(this.href);return false; będzie ok do każdych z drzwi?
http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-rozbi ... 16462.html" onclick="window.open(this.href);return false; będzie ok do każdych z drzwi?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
sobeeek, gdybyś chciał zakupić ori mikrostyk to koszt z 80zł /szt , ten co wkleiłeś będzie pasował ,z doświadczenia własnego ulegają one uszkodzeniu mechanicznego -zewnętrznie ulega uszkodzeniu ten cycek , a elektrycznie jest on sprawny ,więc wystarczy ze przełożysz tylko górę .ok bo gdy będziesz chciał wymienić cały to nie będzie pasował on na fabryczne otwory w zamku .
a ten ori jest też rozbieralny? Czyli kupować zamienniki ale przekładać tylko połowę? Tą połowę z cyckiem czy tą drugą?