zgredd pisze:Szkoda czasu na takie turbiny w 1.9 tdi. Pakować coś ze zmienną geometrią nawet vnt15 potrafi przy dobrym układzie paliwowym pokazać około 160-170km. Szkoda czasu na przeróbki i korekty a turbinę można kupić za 200-300zł. tomek08 pokazałeś wykres standardowej modyfikacji, brakuje fmica, wałka, dolotu, kolektora i porządnych wtrysków lub całego kompletu wtrysków plus pompy. Bez paliwa mocy nie będzie
tak budzi sie to wg na które wg Ciebie szkoda czasu w moim afn
mapa obejmuje ładowanie do 2bar wydajnosc na ok 250-300 ps i 500nm
przy 2100 mam ponad 1,5 bar a 2300 to juz 2 bar -dymek sladowy -niestety ori map pokazuje tylko do 1,57 i taki jest log docelowo idzie 2,2 bar do 5000rpm a zawór wg jeszcze nie jest domkniety i zostawia rezerwe która kazdy stary piernik wg miał wieksza niz kazde nowsze vnt
koszt od 100zł na vnt 15 silnik bedzie prawie spływał od temperatury bo wydech bedzie zabity jak kołkiem a przy tym samym doładowaniu wyjdze 10-20% mniej ps
jezdza na tym bemki seri 5,7 wylot z muszli fi 65 w wersji 11 i 55 o ile pamietam w wersji 13 ja mam akurat 13 z wieksza muszla 11
to turbo jest zajebiste wirnik ultra lekki japonczycy zrobili wg jak europejskie vnt tylko kazdy podchodzi do wg jak do gareta a to bład....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.