Jako że zaczyna się sezon na martwe owady na masce mam pytanie - używacie w roli wspomagacza w zmywaniu owadów Red Devila ? Jeśli tak to w jakich proporcjach ?
To co czytam w internecie to straszny mętlik, każdy pisze o innych proporcjach, jedni twierdzą że jest bezpieczny, inni, że może uszkodzić reflektory, chromy itd...(wiem, że może, ale ludzie twierdzą, że nawet 1:20 może być groźny)
Potrzebowałbym zrobić sobie takie stężenie, żeby jadąc na myjnie bezdotykową spryskać przód auta i w miarę łatwo zmyć robactwo Wiem, że są do tego inne środki, ale Red Devila mam akurat pod ręką
Red Devil na owady
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Red Devil na owady
Najlepszym rozwiązaniem na owady jest ... dobrze nawoskowany samochód . Wystarczy karcher i 99% samo schodzi, a pozstały 1% przy myciu rękawicą na 2 wiadra .
Jak użyjesz APC, to ściągniesz każdy wosk.
Jak użyjesz APC, to ściągniesz każdy wosk.
Red Devil na owady
Wiem, wiem, na prywatnym aucie się to sprawdza, ale szukam czegoś dla firmowego, któremu nie mam czasu ani ochoty poświęcać tyle czasu... Za 3 lata i tak będzie miało 150-200kkm i firma go sobie sprzeda, mnie nic nie przyjdzie z tego że oddam go z pięknym lśniącym lakierem... Więc ono zymola nie widzi, za to często szczotki albo bezdotykową myjnie szukam czegoś co po prostu pomoże domywanie robactwa nie uszkadzając niczego.
- wolverine88
- Mały gagatek
Red Devil na owady
Polecam Tenzi Mosquitos. Trzeba tylko uważać żeby nie pryskać na gorący/ciepły lakier
Red Devil na owady
Obecnie testuje środek od Polytopa przeciwko owadom i przyznam, że naprawdę kosa - polecam!
eRBe Detailing Łódź - wszystko co najlepsze dla Twojego samochodu!