brak klaksonu golf iv
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
dziwna sytuacja... klakson wrócił, trąbi na każde wciśnięcie. chciałem otworzyć zderzak i sprawdzić zasilanie klaksonu, ale za grosz nie wiem, jak wyjąć kratkę ze zderzaka, a nie chce połamać...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
brak klaksonu golf iv
patrząc na kratkę od przodu widać dwa elementy które się wciska i kratka wychodzi, czasami trzeba mocniej szarpnąć...jednak jak klakson działa to ciężko cokolwiek wybadać
-
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
dziwna sytuacja... po tygodniu nieobecności klakson wrócił działa na każde wciśnięcie. chciałem sprawdzić czy wtyczki zasilające są dobrze wpięte, ale nie wiem jak zdjąć kratkę w zderzaku, a nie chce połamać...
Re: brak klaksonu golf iv
Tak jak post wyżej.naciskasz kratkę(w punktach zaznaczonych na czerwono,dwa nacięcia z prawej str.kratki i z lewej)najlepiej kciukami w dół i ciągniesz kratkę,górną część do siebie.
brak klaksonu golf iv
dałem prąd pod 87 i klakson sie odezwał ...hmm raczej wszystko ok ,co prawda ostatnio mam problem z oswietleniem całe wnetrze (wszystkie istniejace zarówki w srodku samochodu) , raz jest oswietlenie raz nie ma, brak jakiejkolwiek zalezności, raz jak paliłem około 1h zarówke w podsufitce to z 20min miałem przewe w dostawie prądu ale tak mam od pół roku a klakosna od dawna nie działa
Czyli co musze w wiazce pogrzebać? podpiąc nózke 85 pod 12v po zapłonie czyli 75x pod 1 lub 5 ?
W tej kostce za przekaznikiem 53:
1 masa
4 12v
5 masa
6 masa po zapłonie
Czyli co musze w wiazce pogrzebać? podpiąc nózke 85 pod 12v po zapłonie czyli 75x pod 1 lub 5 ?
W tej kostce za przekaznikiem 53:
1 masa
4 12v
5 masa
6 masa po zapłonie
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Kontakt:
brak klaksonu golf iv
sokol27je, co gdzie powinno być napisałem wcześniej... spróbuj podać brakujący plus, ale przez bezpiecznik bo kto wie co tam jest namotane.
Oświetlenie wnętrza to pewnie wina w komforcie...
przemkoski84,
Oświetlenie wnętrza to pewnie wina w komforcie...
przemkoski84,
brak klaksonu golf iv
pisałes ale pod przekaznik(30,85,86,87) a nie pod koste "z tyłu"(1-6) inny kształt i wogóle Ale luz samo sie naprawiło po tym jak grzebałem w tych wiązkach widac coś nie łaczyło...
No i miałem tez problem z tym że działał klakson tylko na dole(w miejscu napisu airbag) a z prawej i lewej nie(znaczki klakson) ale to sam naprawiłem odginając troche te blaszki (chyba miedziane) bo były dociśniete do metalu(srebrego)
No i miałem tez problem z tym że działał klakson tylko na dole(w miejscu napisu airbag) a z prawej i lewej nie(znaczki klakson) ale to sam naprawiłem odginając troche te blaszki (chyba miedziane) bo były dociśniete do metalu(srebrego)
Ostatnio zmieniony czw kwie 23, 2015 01:14 przez sokol27je, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
brak klaksonu golf iv
Witam podepne sie do tematu mam taki problem że chwile temu zobaczyłem ze nie mam klaksonu a był trąbki są sprawne pod poduszka powietrzna tez wszystko ok ale nie dociera mi prąd do trąbek bespiecznik tez jest ok pomoże ktoś co to może być ?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Kontakt:
brak klaksonu golf iv
ma symbol 53
poza tym jak poszukasz opisu skrzynki przekaźników to będziesz wiedział w którym dokładnie jest miejscu
poza tym jak poszukasz opisu skrzynki przekaźników to będziesz wiedział w którym dokładnie jest miejscu