Witam.,
Mam golfa 1.8 20v turbo ARZ 150 konny 2000r. Żeby nie było to już trzecie auto, które modyfikuję był leon cupra R i mini cooper supercharger. Klienci zadowoleni bajka. Teraz mam problem taki z golfem a mianowicie nie ma odcięcia paliwa obroty dochodzą do 7000 i nie idzie dalej aż do odcięcia. Auto jest po reemapie +35 zmieniona mapa w ecu. Auto ma otwarty wylot 2.5 cala. Rura od kolektora do ostatniej puchy wydechu. Zabudowana druga sonda, dolot otwarty, dobrany filtr powietrza. Silnik ma swój mały filterek osobny. Wymieniony przepływomierz i wtryski paliwa bo pokazało na kompie ze jest z tym problem.teraz w sobote podłączałem go do kompa i jest czysto żadnych błędów. Zakupiłem wtryski paliwa simens 630cc i duży intercooler jedzie pompa paliwa dobrana do wtryskow tylko czy zakladać...
Brak odcięcia paliwa
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Brak odcięcia paliwa
Możesz sie troche ogarnac i napisac po polsku o co Ci chodzi? Jakie znowu odciecie paliwa? Co ty ten silnik chcesz krecic powyzej 7k rpm? Wiesz w ogole czym skutkuje zmiana wtrysków i pompy bez dedykowanego remapu pod to?
Zastanawiam sie czy tego posta nie wywalić bo zalatuje gimbazą aż miło .......
Zastanawiam sie czy tego posta nie wywalić bo zalatuje gimbazą aż miło .......
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- daniel0098
- Nowicjusz
Brak odcięcia paliwa
zmiana wtrysków nie da Ci odcięcia paliwa a 1.8T seria nie posiada odcięcia paliwa a chodzi Ci z pewnością o słynne "łutututututu" takie rzeczy ustalisz tylko programem i z tego co wyczytałem to zmienili CI mapę, lecz nie ustawili odcięcia paliwa.