Kącik posiadaczy MK4

Wymiana doświadczeń użytkowników poszczególnych modeli VW.

Moderator: VIP

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Qto » wt kwie 28, 2015 23:04

macie jakiś pomysł na przyczynę takich błędów? :

01135 - Interior Monitoring Sensors
36-10 - Open Circuit - Intermittent

36-00 - Open Circuit

Nie występują razem...po montażu kontroli był ten drugi, ale nie było lampek z czujnikami...teraz są lampki i jest ten pierwszy błąd, włącza się alarm (kontrola wnętrza go włącza). Z niedzieli na poniedziałek całą noc wył...ale od wczoraj południa dopiero dziś popołudniu się włączył :crazy:

Awatar użytkownika
Paviarotti
Lord GTI
Lord GTI

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Paviarotti » wt kwie 28, 2015 23:56

Osłona gumowa przegubu wewnętrznego lepiej Febi czy Lobro? bo mogę tylko z tych wybrać, cza szybko zakładać :kac:

Obrazek

Awatar użytkownika
Robson91
VW Baron
VW Baron

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Robson91 » śr kwie 29, 2015 02:13

Lobro podobno najlepsze.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...

Obrazek

Awatar użytkownika
Stanley777
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Stanley777 » śr kwie 29, 2015 08:04

Paviarotti, kilka miesięcy temu zmieniałem u siebie osłonę przegubu wewnętrznego i brałem firmy Spidan, na moją opinię jest to naprawdę dobry zamiennik i co najważniejsze nie jakiś badziew platikopodobny tylko elastyczny który poddaje się na swoją pracę.
Miałem brać ori ze srAso ale gość nawet nie potrafił mi określić czy ta osłona będzie gumowa czy plastikowa :panna:

Mój Były Golfik :kwiatek:

ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1

Obrazek Obrazek

Także Teeegooo... ;]]] :hmm: :food: :satan: :ass:

https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg

Awatar użytkownika
Paviarotti
Lord GTI
Lord GTI

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Paviarotti » śr kwie 29, 2015 08:53

Stanley777, niestety tej firmy nie miałem dostępnej w sklepie, a nie miałem czasu na szukanie gdzie indziej.
Wezmę w takim razie chyba Lobro tak jak Robson91 powiedział ;) zresztą mają przyjść dwie to obadam, której firmy lepsza.

Obrazek

Awatar użytkownika
cinek2004
"

Re: Odp: Kącik posiadaczy MK4

Post autor: cinek2004 » śr kwie 29, 2015 09:23

Qto pisze:macie jakiś pomysł na przyczynę takich błędów? :

36-10 - Open Circuit - Intermittent

36-00 - Open Circuit

Nie występują razem...po montażu kontroli był ten drugi, ale nie było lampek z czujnikami...teraz są lampki i jest ten pierwszy błąd, włącza się alarm (kontrola wnętrza go włącza). Z niedzieli na poniedziałek całą noc wył...ale od wczoraj południa dopiero dziś popołudniu się włączył :crazy:
Dwie możliwości:
Uszkodzony czujnik lub komfort. Rozumiem, że z kablami wszystko ok?

Awatar użytkownika
KoJ@K
...
...

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: KoJ@K » śr kwie 29, 2015 09:28

krazorek, AXR to PD, a nie VP i tam sie ustawia synchro.
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2015 09:31 przez KoJ@K, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
checin
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf IV
Silnik: ALH

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: checin » śr kwie 29, 2015 09:30

No i właśnie już nie wiem od czego się zabrać z tym kręceniem na ciepłym silniku. Jedni piszą ze dawka i kąt wtrysku, jedni ze rozrusznik, a inny o poprawie mapy

Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th

Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji

Awatar użytkownika
krazorek
Użytkownik
Użytkownik

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: krazorek » śr kwie 29, 2015 09:39

daniel.wwe pisze:W PD sprawdza się kat synchronizacji walka w gr 004 ostatnia kolumna. Optymalnie wartość synchronizacji ma być najbliższa 0
Dzięki za odpowiedź. Czy przy sprawdzaniu ma to znaczenie czy silnik jest rozgrzany?

Paviarotti Zwróć uwagę na to, że w AXR występowały dwa typy przegubów. Jeden typ miał osłonę plastikową, a drugi gumową i wewnętrznie też czymś się różniły... Ja miałem ten z gumową, a w sklepie poczęstowali mnie plastikową osłoną i za grzyb nie mogłem jej doszczelnić. Nawet do mechanika pojechałem, żeby mi specjalnym sprzętem tę opaskę zacisnął. Cały czas gubił smar. Wręcz jak się kierownicą kręciło to słychać było jak opaska po frezie skacze... Niby Lobro, ale jak dla mnie nie spełniało swojej roli.

Awatar użytkownika
daniel.wwe
TDI PoweR
TDI PoweR

Re: Kącik posiadaczy MK4

Post autor: daniel.wwe » śr kwie 29, 2015 10:12

checin podczas odpalania zaloguj jakas gr i bedziesz wiedzial jakie obr ma rozrusznik. Z tego co pamietam to chyba do bezproblemowego odpalenia potrzeba ok 250obr

“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Qto » śr kwie 29, 2015 10:26

cinek2004, zakładam że kable ok...chociaż nie sprawdzałem, wiązki dłubałem prawie dwa lata temu
...w sumie nie kasowałem błędów, mogłem chociaż sprawdzić czy od razu wraca czy za jakiś czas. Mam gdzieś drugi komplet lampek, ale jestem kilka dni po przeprowadzce więc pewnie nie prędko będę kopał w częściach od auta...

Awatar użytkownika
arekgroszek
Użytkownik
Użytkownik
Auto: GOLF IV
Silnik: 1.8T
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: arekgroszek » śr kwie 29, 2015 11:52

Qto,
U mnie występuje ten sam błąd ale nic nie wyło może coś zaległo w środku i uruchomiło alarm bo nie wiem od jakiego ruchu się uruchomi nawet :) chociaż wiem, że jak zrobiłem na samym początku na krótko włącznik i lampki to błędu nie było po godzinie prób więc zabrałem się za składanie ale teraz powraca i sam muszę to rozgrzebać pół samochodu to będę podłączać wszystko na nowo :banghead:

Awatar użytkownika
Paviarotti
Lord GTI
Lord GTI

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Paviarotti » śr kwie 29, 2015 12:13

krazorek, w końcu przyszedł Spidan i go wziąłem, ale zawartość pudełka i wszystko po przemacaniu identyczne jak w Lobro.
Jak wymieniałem kiedyś zewnętrzny to też był problem zacisnąć, ale w końcu jakoś się udało. Myślę, że z wewnętrznym nie będzie problemu, chociaż dziwne, bo trochę ponad pół roku temu wymieniałem cały przegub wewnętrzny na ori używkę i już przerwało osłonę.
Najbardziej to się opłaci kupić całą półośkę na allegro (są po 30/40zł już) i mamy wtedy dwie gumy i dwa przeguby jak coś ;]

Obrazek

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Kącik posiadaczy MK4

Post autor: Qto » śr kwie 29, 2015 14:36

Alarm włączył się ponownie, przyczyna: 32 - czyli kontrola wnętrza, pomimo że w adaptacjach jest OFF.
Błąd skasowany, trochę pojeździłem...wieczorem sprawdzę czy błąd wrócił.
Jak jeszcze raz alarm się włączy to odpinam lampki...to one zostały podpięte kilka dni temu. Komfort jeździ w aucie prawie dwa lata...wiązki robione w tym samym czasie a problemu są dopiero od paru dni.
W ostatnim czasie montowane były tapicerki słupków i wszystkie plastiki podsufitki, lampki itd. Ściągnę jeszcze słupek A kierowcy i zobaczę czy wiązka ok...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kąciki”