Witam!
Niee chce dużej gleby, chce po prostu zlikwidować efekt kozy. Zastanawiałem się nad sprężynami Eibach pro-kit -30/30 - ale boje sie za nadal bedzie za wysoko. Drug opcja to Eibach sportline 45-50/30-35 - W tym przypadku martwi mnie obniżenie z przodu, 50mm to jednak duzo ale mam tez zimówki 15 a przez próg zwalniający czy ze wzniesienia chce normalnie zjechać, Które sprężyny wybrać ?
Koło 18x8j 225/40-18
Dodaje zdjęcia jak stoi obecnie:
Taka wysokość mi odpowiada :
O ile obniżyć ? - Pro-kit vs sportline
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- illest_32t
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2015 10:45 przez illest_32t, łącznie zmieniany 1 raz.
jak wezmiesz sportline to od razu amorki sportowe
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- illest_32t
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: O ile obniżyć ? - Pro-kit vs sportline
Taki set, seryjne amortyzatory rzeczywiście tak szybko zużyje czy tylko "ludzie gadają" ? Bo ja właśnie planowałem założyć je do serii z myślą że z 3 lata spokojnie pojeżdżę.MAPET pisze:jak wezmiesz sportline to od razu amorki sportowe
Są jeszcze jakieś sprężyny za 400zł typu MTS, Jamex. Wtedy kupiłbym -40/35. Wiadomo że do eibacha porównać ICH nie można, ale może nie będzie z nimi żadnych problemów (zły spas, nierówny tył względem przodu, stuki itp itd.).
- illest_32t
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zapomniałem dopisać ze na zimę mam 15 wiec na 50/35 (e.sportline) mogą być problemy z poruszaniem sie ?
Mierzyłem od nadkoli i tył ma 67cm a przód 68cm do ziemi na kołach 225/40-18 et42
Mierzyłem od nadkoli i tył ma 67cm a przód 68cm do ziemi na kołach 225/40-18 et42
- illest_32t
- Mały gagatek
- Kontakt:
Temat mozna zamknąć.
Na przyszłość z myślą o innych...
Kiedyś:
Eibach pro-kit:
No to sprężynki prokity juz założone. Nie trzeba było ustawiać zbieżności bo do wymiany sprężyn odkręcili cały amortyzator.
Długo myślałem nad prokitami 30mm a sportline 45mm. I jak wrażenia. No poszedł w dół, przedtem była koza, teraz jest trochę niżej niż załóżmy seria na 15 (a mam 18). Przód siedzi dość fajnie, tył mysle ze za jakiś czas tez siądzie bardziej ( springi kupiłem te lżejsze (1080kg)). Wcale nie jest twardo, jest twardszy- jakby był jeszcze o polowe teardszy za głowę bym sie nie łapał. Na sportline z przodu juz by typowo leżał, a w zimie mam 15 to dobrze zrobiłem ze kupiłem 30/30. Typowej gleby nie ma, jest niżej ale jak juz je założyli to micha sie cieszyła bo odrazu było widać ze jest niżej. Odrazu jakby autko lepiej chodziło
Kiedyś:
Eibach pro-kit:
No to sprężynki prokity juz założone. Nie trzeba było ustawiać zbieżności bo do wymiany sprężyn odkręcili cały amortyzator.
Długo myślałem nad prokitami 30mm a sportline 45mm. I jak wrażenia. No poszedł w dół, przedtem była koza, teraz jest trochę niżej niż załóżmy seria na 15 (a mam 18). Przód siedzi dość fajnie, tył mysle ze za jakiś czas tez siądzie bardziej ( springi kupiłem te lżejsze (1080kg)). Wcale nie jest twardo, jest twardszy- jakby był jeszcze o polowe teardszy za głowę bym sie nie łapał. Na sportline z przodu juz by typowo leżał, a w zimie mam 15 to dobrze zrobiłem ze kupiłem 30/30. Typowej gleby nie ma, jest niżej ale jak juz je założyli to micha sie cieszyła bo odrazu było widać ze jest niżej. Odrazu jakby autko lepiej chodziło
Re: O ile obniżyć ? - Pro-kit vs sportline
Witaj czy możesz wrzucić raz jeszcze zdjęcie efektu przed i po obniżeniu? Nie ładują się zdjęcia niestety a stoje przed takim samym dylematem co ty:)illest_32t pisze: ↑ndz cze 21, 2015 22:37Temat mozna zamknąć.
Kiedyś:
Eibach pro-kit: