ze zdjęć winika że pod głowicą ale pod pokrywą zaworów też wymień u szczelka kilka zł kosztuje.
jak odkręcisz pokrywę a na niej lub na głowicy gdzie dolega uszczelka będzie olej to tam cieknie. A jak wygląda olej i płyn chłodzący?
Zapach spalonego oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zapach spalonego oleju
Witam
Nie będę pisał nowego postu, gdyż u mnie problem podobny. Tyle, że mogę napisać dokładniej, olej czuć na nawiewie zimnym powietrzem, po przełączeniu na ciepły jest ok. Mój silnik to 1,9TDI 90 KM w Golfie MK3.
Tak jak było wcześniej lub w innych postach, czyli uszczelka pod pokrywą zaworów, albo silnika?
W którym miejscu w ogóle Golf zasysa powietrze do wentylacji?
Nie będę pisał nowego postu, gdyż u mnie problem podobny. Tyle, że mogę napisać dokładniej, olej czuć na nawiewie zimnym powietrzem, po przełączeniu na ciepły jest ok. Mój silnik to 1,9TDI 90 KM w Golfie MK3.
Tak jak było wcześniej lub w innych postach, czyli uszczelka pod pokrywą zaworów, albo silnika?
W którym miejscu w ogóle Golf zasysa powietrze do wentylacji?
Zapach spalonego oleju
michu-85, przecież my nie widzimy gdzie masz wycieki oleju musisz to dokładnie poogladac a w niewidocznych miejscach sprawdzaj palcami czy nie ma wycieków. Zasysa po prawej stronie podszybia, pod plastikowa obudowa.