truckman pisze:przygazowane 4.2
A6 c5 Avant BI_Turbo by Aeternus! Granatowa trumna :)
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
czarnykurczak, toć ja mam full fis Bez wskazówek
Najchętniej zmienię auto na 4.2 w gazie ale na to musze troszku pozbierać bo wesele za pasem a jak będzie po??? Nie wiadomo. Najpierw mieszkanie a potem auto. Priorytety się zmieniają Co do awaryjności 2.5 tdi mam jedną uniwersalna prawdę... Jak dbasz tak masz i to się tyczy nawet królowej lawet więc nie ma reguły. Pewnie zostanie 2.7 co najmniej do września a po ślubie jak mawia moja Narzeczona " się zobaczy "
Najchętniej zmienię auto na 4.2 w gazie ale na to musze troszku pozbierać bo wesele za pasem a jak będzie po??? Nie wiadomo. Najpierw mieszkanie a potem auto. Priorytety się zmieniają Co do awaryjności 2.5 tdi mam jedną uniwersalna prawdę... Jak dbasz tak masz i to się tyczy nawet królowej lawet więc nie ma reguły. Pewnie zostanie 2.7 co najmniej do września a po ślubie jak mawia moja Narzeczona " się zobaczy "
Moja szara gadzina :D
viewtopic.php?f=88&t=358463 - SPRZEDANY :(
Nowy nabytek A6 C5 2.7 Bi_TURBO :)
viewtopic.php?f=91&t=557480
Re: A6 c5 Avant BI_Turbo by Aeternus! Granatowa trumna :)
Jak dbasz tak masz, ale kupujesz auto ktore ma 300-400 minimum.Aeternus pisze:czarnykurczak, toć ja mam full fis Bez wskazówek
Wymieniłem w czerwcu ezektor. Drogie jak diabli ustrojstwo ale co tam
Dla potomnych numer części:
Dokładki zderzaków i progi odświeżone strukturą:
Witam serdecznie po dłuższej nieobecności. Zmieniłem w międzyczasie stan cywilny a audica dowiozła moja Żonę i mnie do ołtarza i szczęśliwie przejechała blisko 2000 km podróży poślubnej po województwie zachodniopomorskim
A żeby nie było to podczas podróży poślubnej przypadkiem na jednym ze szczecińskich szrotów znalazłem allroada c5 na części i tym sposobem w dobrych pieniądzach nabyłem lampy tył po-lift w stanie idealnym, tak samo tapicerkę tylnej klapy bo moja jak będzie widać na zdjęciach trzymała się na słowo honoru, osłony szyn foteli przód, zapalniczka tylna, dekielek do felgi.
Dodatkowo nowe wycieraczki przedniej szyby oraz tak dla jaj sobie okleiłem halogeny na żółto i jestem z efektu zadowolony Na dole mała porcja fotek:
Część nowych gratów:
Stara tapicerka klapy:
W trakcie zmian:
Efekt:
Halogeny:
No i żeby nie było kolorowo to w dzień powrotu do domu auto słabo odpaliło... Pierwsza chwila, myślę sobie rozrusznik... Ale po powrocie do Gdańska podjechałem do kolegów i zrobiłem test obciążeniowy aku i niestety kolejna kasa poszła na nową baterię. Padło na BOSCH S4 74A 680 Mah i po problemie
Tak więc na tą chwilę mam nadzieję, że to koniec wydatków. Jeszcze tylko muszę nabyć kolejną zaślepkę spryskiwacza lamp bo podczas jazdy odpadła i poleciała w sina dal...Zobaczymy co będzie z kolejnymi miesiącami. Mam nadzieję, że przez zimę auto zostanie bardziej dopieszczone.
Dla potomnych numer części:
Dokładki zderzaków i progi odświeżone strukturą:
Witam serdecznie po dłuższej nieobecności. Zmieniłem w międzyczasie stan cywilny a audica dowiozła moja Żonę i mnie do ołtarza i szczęśliwie przejechała blisko 2000 km podróży poślubnej po województwie zachodniopomorskim
A żeby nie było to podczas podróży poślubnej przypadkiem na jednym ze szczecińskich szrotów znalazłem allroada c5 na części i tym sposobem w dobrych pieniądzach nabyłem lampy tył po-lift w stanie idealnym, tak samo tapicerkę tylnej klapy bo moja jak będzie widać na zdjęciach trzymała się na słowo honoru, osłony szyn foteli przód, zapalniczka tylna, dekielek do felgi.
Dodatkowo nowe wycieraczki przedniej szyby oraz tak dla jaj sobie okleiłem halogeny na żółto i jestem z efektu zadowolony Na dole mała porcja fotek:
Część nowych gratów:
Stara tapicerka klapy:
W trakcie zmian:
Efekt:
Halogeny:
No i żeby nie było kolorowo to w dzień powrotu do domu auto słabo odpaliło... Pierwsza chwila, myślę sobie rozrusznik... Ale po powrocie do Gdańska podjechałem do kolegów i zrobiłem test obciążeniowy aku i niestety kolejna kasa poszła na nową baterię. Padło na BOSCH S4 74A 680 Mah i po problemie
Tak więc na tą chwilę mam nadzieję, że to koniec wydatków. Jeszcze tylko muszę nabyć kolejną zaślepkę spryskiwacza lamp bo podczas jazdy odpadła i poleciała w sina dal...Zobaczymy co będzie z kolejnymi miesiącami. Mam nadzieję, że przez zimę auto zostanie bardziej dopieszczone.
ledman, na razie nie wiele się dzieje. Części eksploatacyjne ogarniam a z tiuningów dopiero coś na wiosnę będzie. Na wiosnę też zacznę zabawę z wyciąganiem wgnieceń na karoserii. Kupuje sprzęt i zaczynam naukę tego fachu
Dawno nic nie piałem bo niewiele się dzieje z Audi. Na tą chwilę jest pielęgnowane i tankowane i śmiga. W przyszłym tygodniu czeka mnie:
-wymiana oleju,
-filtrów,
-świec
-cieknącego tylnego lewego zacisku,
-sprawdzenie wszystkich węży układu podciśnienia i lpg oraz zaworów DV (
generalnie przegląd detali)
-może naprawa microsticu w drzwiach o ile starczy czasu...
W dniu dzisiejszym z kolei pobawiliśmy się z kolegami podczas comiesięcznych spotkań pielęgnacyjnych naszych aut, woskiem collinite i muszę przyznać że jest bajeczny efekt. Polecam każdemu kto chce zabezpieczyć karoserię na zimę <okok> Poniżej kilka fot:
Dodatkowo całe wnętrze wyczyszczone oraz skóra wymyta i nakremowana.
Przy okazji takie tam fotki audi z najważniejszego dnia w moim życiu, który miał miejsce we wrześniu tego roku:
-wymiana oleju,
-filtrów,
-świec
-cieknącego tylnego lewego zacisku,
-sprawdzenie wszystkich węży układu podciśnienia i lpg oraz zaworów DV (
generalnie przegląd detali)
-może naprawa microsticu w drzwiach o ile starczy czasu...
W dniu dzisiejszym z kolei pobawiliśmy się z kolegami podczas comiesięcznych spotkań pielęgnacyjnych naszych aut, woskiem collinite i muszę przyznać że jest bajeczny efekt. Polecam każdemu kto chce zabezpieczyć karoserię na zimę <okok> Poniżej kilka fot:
Dodatkowo całe wnętrze wyczyszczone oraz skóra wymyta i nakremowana.
Przy okazji takie tam fotki audi z najważniejszego dnia w moim życiu, który miał miejsce we wrześniu tego roku:
karacz, dzięki
No to się zaczęły zakupy. Zawieszka 1BE + springi H&R
Fele Mercedes S klasa przód 8,5 J tył 9,5 J i obie osie z oponką 235/35/19 z 2015 roku więc świerzutki komplet mi się trafił w niezłym stanie.
No to się zaczęły zakupy. Zawieszka 1BE + springi H&R
Fele Mercedes S klasa przód 8,5 J tył 9,5 J i obie osie z oponką 235/35/19 z 2015 roku więc świerzutki komplet mi się trafił w niezłym stanie.
- miko85
- ONLY VW 3 GTI
- Auto: VW GOLF IV
- Silnik: AQN
ładna ładna koło też dobrze siadzie a springi o ile obniżające bo 1BE podobno tylko -20
powiedz mi ile ci wyszło struktury na zderzaki i na progi bo to samo chce zrobi u siebie na a6 tylko że ja mam nakładki na progach i tak się zastaniawiam
ja mam 2.5 afb Quattro niby najgorszy silnik już rok i nic się nie dzieje wiec jak dbasz tak masz
powiedz mi ile ci wyszło struktury na zderzaki i na progi bo to samo chce zrobi u siebie na a6 tylko że ja mam nakładki na progach i tak się zastaniawiam
ja mam 2.5 afb Quattro niby najgorszy silnik już rok i nic się nie dzieje wiec jak dbasz tak masz
było MEIN STORY OD ABU DO VW III GTI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=459758
JEST AUDI A6 QUATTRO
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=589929
KTO BIEDNEMU ZABRONI ŻYĆ BOGATO
miko85, sprężyny są H&R -40 Struktury mi poszły 3 puszki sprayu BOLL i jedna podkładu do plastiku BOLL. Nie licząc troszkę benzyny ekstrakcyjnej i taśmy maskującej z gazetami wyszło mi około 70zł
- miko85
- ONLY VW 3 GTI
- Auto: VW GOLF IV
- Silnik: AQN
to nie tak strasznie i całkiem inacze wygląda w tej strukturze faktycznie po tym wosku dupe urywa efekt
co do wyciągania wgnieceń ja latem kupiłem taki najtańszy zestaw i dawał rade na płaszczyźnie większej gorzej było na narożnika
ja mysle o gwincie z passka 4motion
czekam na przymiarki koła
co do wyciągania wgnieceń ja latem kupiłem taki najtańszy zestaw i dawał rade na płaszczyźnie większej gorzej było na narożnika
ja mysle o gwincie z passka 4motion
czekam na przymiarki koła
było MEIN STORY OD ABU DO VW III GTI
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=459758
JEST AUDI A6 QUATTRO
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=589929
KTO BIEDNEMU ZABRONI ŻYĆ BOGATO