mk3 tdi 1z nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 tdi 1z nie odpala
Siema, mam problem otóż po trasie nie mogę odpalić golfa, rozrusznik kręci i tylko tyle nic nie zaskakuje tak jakby wtrysk może lub pompa. Wiem że to wróżenie z fusów ale może ktoś już spotkał się z takim przypadkiem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
mk3 tdi 1z nie odpala
Mako, podłącz na krótko z + aku do zaworka na pompie co idzie 1 kabel ,jak odpali to banał : bezpiecznik się spalił
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
mk3 tdi 1z nie odpala
tak zapala sięitaliano_83 pisze:Kontrolka świec żarowych się zapala ?
zrobiłem tak w *#cenzura#* iskier poleciało ale nie odpalił tylko pocykało heh sprawdzałem czy jest napięcie do zaworka i jest na dodatek dzisiaj go wymieniłem i problem pozostałVW_seller pisze: podłącz na krótko z + aku do zaworka na pompie co idzie 1 kabel ,jak odpali to banał : bezpiecznik się spalił
mk3 tdi 1z nie odpala
odkręciłem przewody do wtrysków i zakręciłem parę razy, ledwo co końcówki mokre się zrobiły i delikatnie dosłownie strzelało paliwem ale tak minimalnie. Może przyda się informacja ;(
mk3 tdi 1z nie odpala
Albo paliwo nie dochodzi do pompy wtryskowej (może bak pusty a wskaźnik poziomu paliwa się zawiesił lub inna przyczyna) albo pompę wtryskową szlag trafił skoro nie tryska paliwem z przewodów wysokiego ciśnienia przy sprawnie działającym N109 w pompie. Iskry się posypały bo dotknąłeś kablem masy czyli albo obudowy pompy wtryskowej albo obudowy N109. Zawsze przy takim teście najpierw podpina się solidnie jeden koniec kabelka do elektrody N109 a dopiero potem drugi łączy się z + akumulatora
mk3 tdi 1z nie odpala
no mógłbym lepiej podłączyć
jeszcze podmieniłem przekaźniki 109 i 103 ale nadal nie odpala :/ cholera żeby odpalił to łatwiej byłoby bo zaprowadziłbym do mechanika :/
jeszcze podmieniłem przekaźniki 109 i 103 ale nadal nie odpala :/ cholera żeby odpalił to łatwiej byłoby bo zaprowadziłbym do mechanika :/
mk3 tdi 1z nie odpala
Jeżeli jest napięcie na zaworku w pompie spróbuj odpowietrzyć pompę, wykręć górny przewód i zalej pompę paliwem, bo jeżeli jest pusta to jak ma odpalić?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
mk3 tdi 1z nie odpala
a z plaka odpala ?
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
mk3 tdi 1z nie odpala
ja 3 plaki zużyłęm jak odpalaliśmy zapowietrzonego TDi 1z . wiec psikać i niech rope zaciągnie .
mk3 tdi 1z nie odpala
nic nie stało się z silnikiem ? delikatnie prysnąłem i załapał obroty w *#cenzura#* skoczyły i zgasł
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
mk3 tdi 1z nie odpala
a co ma się stac ? podajesz paliwo tylko w innej formie.... delikatnie to nie tylko sie psika aż załapie sam paliwo .3 duże plaki 750ml sie wypsikało i auto do dziś jezdzi i ma sie dobrze
mk3 tdi 1z nie odpala
użyłem plaka, kilka mgiełek mało poszło i zaskoczył dodam że były pęcherzyki powietrza na wężyku zwrotnym, odpalił pochodził pęcherzyki znikneły, zgasiłem i pupa nie odpala znowu, więc użyłem plaka zaskoczył szybko, przejechałem się w okół bloku zgasiłem chciałem sprawdzić czy zaskoczy i pupa ale plus tego że bez plaka odpalił po 4s kręceniu rozrusznikiem, objaw taki jakby paliwo cofało, identycznie wygląda jak się zmienia filtr paliwa i kręci się za nim paliwo załapie, dodam że mam zaworki zwrotne przy filtrze, więc co mi zostaje ? pompa ?