zamiast normalnego filtra powietrza - filtr sportowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
a jeśli by ktoś miał ochotę to sprzedam mało używaną sportową wkładkę JR Filters do Golfa mk3
niestety przy gazie LPG odejmowała mocy bo za duzo powietrza dostawało a jak odkręcilo się gaz to znów palił 12l silnik 1.4! na benzynie super! naprawdę czuć różnice.
to jest jedyny powód dlaczego chciałbym sprzedać ten filtr.
pozdrawiam i zapraszam
niestety przy gazie LPG odejmowała mocy bo za duzo powietrza dostawało a jak odkręcilo się gaz to znów palił 12l silnik 1.4! na benzynie super! naprawdę czuć różnice.
to jest jedyny powód dlaczego chciałbym sprzedać ten filtr.
pozdrawiam i zapraszam
Może źle odkręcałeś ? To nie takie proste że śruba w jedną to jest więcej gazu a w drugą to mniej. Trzeba by wyregulować na parowniku przy analizatorze spalin i powinno śmigac.Quark pisze:niestety przy gazie LPG odejmowała mocy bo za duzo powietrza dostawało a jak odkręcilo się gaz to znów palił 12l silnik 1.4!
=-Pinhead-=
ahaa widzsz a ja nie wiedziałem o takiej rzeczy sadzilem że tylko trzeba podkręcić skoro jest słaby tym pokrętłem od przepustowosci i tyle jeździło fajnie ale paliło za duzo..
w sumie moj golf zawsze był regulowany tak na słuch i wyczucie a nie na analizatorze i moze dlatego pali od 9.5 na trasie do 11 po szaleństwach a to tylko silnik 1.4
A nie oriętujecie się czy przy tłumiku przelotowym nie przejdę przeglądu na analizatorze i czy dzieje się coś ze spalaniem?
Dzięki!
w sumie moj golf zawsze był regulowany tak na słuch i wyczucie a nie na analizatorze i moze dlatego pali od 9.5 na trasie do 11 po szaleństwach a to tylko silnik 1.4
A nie oriętujecie się czy przy tłumiku przelotowym nie przejdę przeglądu na analizatorze i czy dzieje się coś ze spalaniem?
Dzięki!
- Golfik mk2 mk3
- Nowicjusz
- Kontakt: