Czerwona kontrolka oleju po wymianie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, kolega ma pewien problem. Posiada Golfa IV 1.9 ALH. Ostatnio w aucie został wymieniony olej a także filtr paliwa. Z tego co wiem to filtr jest z firmy FILTRON. Co kilka kilometrów wyskakuję mu czerwona kontrolka oleju a po chwili gaśnie. Poziom oleju jest w porządku. Co może być problemem? Przed wymianą oleju i filtra wszystko było w ok.
Do usunięcia.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
sprawdz alternator ,może to przypadek ale jak jest coś z altkiem to mruga kontrolka oleju
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zbieg okoliczności lub filtr założony do góry nogami. Na jego okrągłej części jest napisane TOP i tym do góry.
Nie ma znaczenia.lukaszop pisze:filtr jest z firmy FILTRON
-
- Użytkownik
- Auto: Skoda Rapid Liftback 1,0TSI 110KM MY2019
- Silnik: DKRC
- Kontakt:
Ja kiedyś w MK3 AAZ miałem takie same objawy właśnie przez filtr oleju (niestety też był filtrona). Po wymianie filtra na nowy (mann) problem ustąpił.
W późniejszym czasie jak miałem już Puga 307 HDI to miałem cyrki z filtrem paliwa od filtrona (auto potrafiło się przyduszać w przedziale obrotów 1700-2000), po wymianie na inny filtr (purflux) problem ustąpił.
Od tamtego czasu nie używam już nic z filtrona...
W późniejszym czasie jak miałem już Puga 307 HDI to miałem cyrki z filtrem paliwa od filtrona (auto potrafiło się przyduszać w przedziale obrotów 1700-2000), po wymianie na inny filtr (purflux) problem ustąpił.
Od tamtego czasu nie używam już nic z filtrona...
Skoda Rapid Liftback 1,0TSI MY 2019, Ambition+Audio+Sunset
maiłem już taki przypadkek że po włożeniu filtra oleju filtrona kontrolka oleju się świeciła wystarczyło zmienić filtr na innej firmy i było cacy niestety do dziś nie wiem czym to było spowodowane
Audi A4 1.9 TDi BKE + 145km
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
mi swiecila kiedys w golfie 2 diesel filtr byl knechta za 79zl takze nie ma reguly .kupilem chinola i bylo ok .musial jakis syf wpasc czy cos sie zapchalo i pewnie dlatego nie przepuszczalo i swiecila.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Witam, problem nadal występuję. Został wymieniony filtr na BOSCHa, czujnik który jest przy filtrze oleju także został wymieniony na nowy. Sprawdzałem na VAGU, żadnego błędu. Kontrolka włącza się w różnych odstępach czasowych. Czasami włączy się, pomruga kilka razy i zgaśnie a czasami piszczy trzy razy i mruga aż do wyłączenia silnika.
Do usunięcia.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Myślę,że wszelkie wątpliwości rozwieje pomiar ciśnienia oleju na gorącym silniku. Wtedy można będzie zacząć dumać,dlaczego nie ma ciśnienia lub dlaczego bezpodstawnie włącza się kontrolka.
Witam, kolega dalej walczy z problemem. Ciśnienie oleju w porządku. Elektryk przypuszczał, że to licznik. Inny licznik zamontowany i dalej to samo. Auto się nagrzeję i od około 80 stopni zaczyna piszczeć.
Baa, nawet elektryk się poddał. Nie wie co jest.
Baa, nawet elektryk się poddał. Nie wie co jest.
Do usunięcia.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na liczniku tego nie zobaczysz...ale jakbyś miał podłączonego kompa i okazałoby się że kontrolka zapala się kiedy temperatura osiągnie 90*C...to ja bym jednak zaczął od wymiany filtra.lukaszop pisze:Co kilka kilometrów wyskakuję mu czerwona kontrolka oleju a po chwili gaśnie
Trzeci filtr? Pierwszy był załozony filtrona (nowy), potem założył kolejny nowy (MANN).
Do usunięcia.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
to nie filtr na bank
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
sorrki, nie doczytałem że zmieniałeś filtr.
...a czy zrzucałeś miskę żeby sprawdzić jak wygląda smok ?
...a czy zrzucałeś miskę żeby sprawdzić jak wygląda smok ?