Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Parę dni temu pytałem się o wydech przelotowy i o te "WZIUUU" po odpuszczeniu gazu. Doradziliście mi wywalenie kata i tłumików. Dzisiaj zajrzałem pod spód samochodu i zauważyłem, że w miejscu, w którym powinien być katalizator jest taka kanciasta puszka (na niej jest jakaś blaszka z oznaczeniem, ale nie wiem co tam pisze) w dodatku to miejsce było spawane. Jak myślicie co to może być? Wiem wiem... magiczna kula postaram się któregoś dnia podjechać na jakiś kanał i zrobić zdjęcie.
Using Tapatalk
Kącik posiadaczy MK4
Dratwa, może ktoś już wyciął kata i wstawił puche/ strumiennice żeby się nie czepiali na przeglądzie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Kącik posiadaczy MK4
Qto, komfort zmienialem żeby mieć zdalne sterowanie z pilota. Okazał się chyba pochodzić z angola, coś tam musiałem zmieniać, już nie pamiętam... Zasilanie komfortu dałem... hm, musze sprawdzić skąd, nie pamiętam, ale chyba spod czerwonego grubego kabla to by było ok - stały plus. Ale nie, czekaj - przecież jedna wtyczka została jak była, druga to tylko do migania kierunkami i oczywiście pilota, no i alarmu chyba. Nie zwróciłem uwagi czy to od tego czasu się zaczęło. Żadnej rzeźby nie robiłem tylko normalna wymiana komfortu 1C0 na taki z końcówką B coby pilota dołożyć.
Teraz to już nie dam głowy czy nie "zawsze" się nie zapala... musze się dokładnie przyjrzeć.
Teraz to już nie dam głowy czy nie "zawsze" się nie zapala... musze się dokładnie przyjrzeć.
- arekgroszek
- Użytkownik
- Auto: GOLF IV
- Silnik: 1.8T
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
lwlw,
Ja miałem przypadłość, że nie działało po czym ruszałem wiązką od modułu i coś tam podziałało a za jakiś czas znów to samo, przelutowałem cały moduł tam gdzie mogłem podejść lutką dałem cyny trochę aby się ładnie zaokrągliły i śmiga elegancko, sprawdź vagiem czy błędów w komforcie nie masz. Co do zamków robiłem u siebie pasażera za kierowcą, przerąbana sprawa ale alarm działa od strzała teraz
Ja miałem przypadłość, że nie działało po czym ruszałem wiązką od modułu i coś tam podziałało a za jakiś czas znów to samo, przelutowałem cały moduł tam gdzie mogłem podejść lutką dałem cyny trochę aby się ładnie zaokrągliły i śmiga elegancko, sprawdź vagiem czy błędów w komforcie nie masz. Co do zamków robiłem u siebie pasażera za kierowcą, przerąbana sprawa ale alarm działa od strzała teraz
Kącik posiadaczy MK4
To już chyba powyżej tego co potrzebuje Albo wpadnie ten Typ200 albo SL6, bo nie jeżdżę aż tak ostro no i 312/256 to nie jest jakiś extremalny zestaw, żeby płyny wyczynowe wlewać.FisheR pisze:Mam motula rbf660
Chyba, że się mylę?
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
Kącik posiadaczy MK4
Dratwa, tak jak robson mówi możesz to wywalić całkiem i rurę wstawić jak chcesz
yogi_ziom, nie mylisz się, masz słuszność
yogi_ziom, nie mylisz się, masz słuszność
AUDI ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=577948" onclick="window.open(this.href);return false;
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
- arekgroszek
- Użytkownik
- Auto: GOLF IV
- Silnik: 1.8T
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
lwlw,
Tak tak odkręć go i zrób oględziny może coś tam nie stykać na lutach, mi gubiło masę prawdopodobnie ale dla świętego spokoju polutowałem te najbardziej dostępne i jak narazie bez problemu U mnie działo się podobnie ale jak ruszałem wiązką to się załączyło albo gasło na amen także zawsze coś tam wyeliminujesz
Tak tak odkręć go i zrób oględziny może coś tam nie stykać na lutach, mi gubiło masę prawdopodobnie ale dla świętego spokoju polutowałem te najbardziej dostępne i jak narazie bez problemu U mnie działo się podobnie ale jak ruszałem wiązką to się załączyło albo gasło na amen także zawsze coś tam wyeliminujesz
Re: Kącik posiadaczy MK4
Koledzy zaczyna mi delikatnie przesaczac sie plyn chlodniczy na laczeniu krocca (na ktorym sa 3 swieczki do podgrzewania) z glowica. Tam jest jakas uszczelka, oring?
Re: Kącik posiadaczy MK4
A wiesz moze jaki rozmiar? W necie znalazlem ze niby srednica wew 32mm, grubosc 4mm
Kącik posiadaczy MK4
W PD sa takie:
50x3,15 - 037121688
36x3,15 - -II- 687
Wiec sprawdz czy u Ciebie sa te same.
50x3,15 - 037121688
36x3,15 - -II- 687
Wiec sprawdz czy u Ciebie sa te same.