Problem z " CHECK OIL LEVEL ", MKIV, ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam problem z włączającą się kontrolką check oil level ( żółta ), zapala się pomimo prawidłowego stanu - polowa bagnetu, na Vag żadnych błędów w silniki i liczniku. Zapala się w różnych sytuacjach, ruszaniu, autostrada różne prędkości. Zapala się raz częściej, raz rzadziej, niekiedy dwa trzy razy na tydzień. Gdzie można szukać przyczyny ??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
chyba nie ten dział...
u mnie w aucie zauważam, że wraz z wiekiem działanie czujnika podupada...
kiedyś kontrolka zapalała się jak było równo na minimum...teraz jest z tym różnie. Kiedy kontrolka zapaliła mi się pierwszy raz (jakoś rok po kupne auta) to zgasła dopiero po wymianie oleju (otwarcie maski oczywiście gasiło ja na 100km) Jakoś dwa lata temu kontrolka w ogóle się nie zapaliła a stan był poniżej minimum...nie było jeszcze tragedii, na końcówce bagnetu jeszcze był olej Po wykręceniu czujnika z miski, przepłukaniu, przedmuchaniu...zaczął znowu działać poprawnie.
Także ja problemu doszukiwałbym się w samym czujniku...
u mnie w aucie zauważam, że wraz z wiekiem działanie czujnika podupada...
kiedyś kontrolka zapalała się jak było równo na minimum...teraz jest z tym różnie. Kiedy kontrolka zapaliła mi się pierwszy raz (jakoś rok po kupne auta) to zgasła dopiero po wymianie oleju (otwarcie maski oczywiście gasiło ja na 100km) Jakoś dwa lata temu kontrolka w ogóle się nie zapaliła a stan był poniżej minimum...nie było jeszcze tragedii, na końcówce bagnetu jeszcze był olej Po wykręceniu czujnika z miski, przepłukaniu, przedmuchaniu...zaczął znowu działać poprawnie.
Także ja problemu doszukiwałbym się w samym czujniku...
Qto, faktycznie zapomniałem o tym dziale, dzięki za przeniesienie, więc przy wymianie oleju wezmę wykręcę czujnik do mycia. On jest na jakiejś uszczelce osadzony ??