Poduszka skrzyni biegów??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golfik IV ASZ
Dręczą mnie drgania kierownicy, gałki zmiany biegów(strasznie drży), wszystkich pedałów i ogólnie całej budy, drgania przy przyspieszaniu, po wymianie dwumasu.
Co Ciekawe przy skręceniu kierownica o 90 stopni nasila sie.
Toi co ostatnio zauważyłem to poduszka skrzyni biegów....
Wydaje mi sie ze dziwnie ona wyglada, w miejscu zaznaczonym strzałka nie ma w ogole gumy jakby była urwana....
Dręczą mnie drgania kierownicy, gałki zmiany biegów(strasznie drży), wszystkich pedałów i ogólnie całej budy, drgania przy przyspieszaniu, po wymianie dwumasu.
Co Ciekawe przy skręceniu kierownica o 90 stopni nasila sie.
Toi co ostatnio zauważyłem to poduszka skrzyni biegów....
Wydaje mi sie ze dziwnie ona wyglada, w miejscu zaznaczonym strzałka nie ma w ogole gumy jakby była urwana....
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Więc sprawdź ją, zapnij niski bieg 1,2 otwórz maskę i popychaj auto do przodu do tyłu i będziesz widział jak pracuje poduszka, czy ruch jest sprężysty, czy po prostu skacze, jak ma pusty przeskok to wymiana na nową.
Widać po zdjęciu ze ta poduszka leci jakoś po skosie i ze jest przesunięcie na śrubie. Nie stuka Ci?
Panowie a co powiecie na to ..
czy ta poduszka ma już dość ? jest to lewa pod filtrem powietrza ..
" onclick="window.open(this.href);return false;
podczas jazdy po dodaniu i puszczeniu gazu rzuca silnikiem
ruchy wywołane są ręcznie tj. porostu poruszałem silnikiem. można bez problemu ruszyć tą częścią na której widać śruby.
silnik to 1.8T AGU
czy ta poduszka ma już dość ? jest to lewa pod filtrem powietrza ..
podczas jazdy po dodaniu i puszczeniu gazu rzuca silnikiem
ruchy wywołane są ręcznie tj. porostu poruszałem silnikiem. można bez problemu ruszyć tą częścią na której widać śruby.
silnik to 1.8T AGU
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Poduszka powinna pracować sprężyście w niewielkim zakresie, a skoro taki ruch wywołać można ruszając silnik ręką to co się dzieje podczas jazdy kiedy silnik "szarpie" podczas przyspieszania. Warto skontrolować także stan pozostałych poduszek bo jedna "wybita" obciąża dodatkowo inne.
Panowie potrzebuję Waszej pomocy.
wywaliem dwumasa i mam nowiutki komplet sprzęgła. powiem Wam, ze sprzęgło ładnie klei do odcinki i łapie od samego dołu. Założyłem jednomas zamiats dwumasu.
Problem polega na tym, iż dalej mam wrażenie, że silnik lata mi pod maską przy ruszaniu i zmianie biegu z 1 na 2 z 2 na 3. na tych biegach najbardziej wyczuwalne.
podczas jazdy przy puszczeniu gazu silnik bujnie tak sprężyście. do tego przy odpalaniu też czuć ze nim rzuca :/ jakas masakra :/
wywaliem dwumasa i mam nowiutki komplet sprzęgła. powiem Wam, ze sprzęgło ładnie klei do odcinki i łapie od samego dołu. Założyłem jednomas zamiats dwumasu.
Problem polega na tym, iż dalej mam wrażenie, że silnik lata mi pod maską przy ruszaniu i zmianie biegu z 1 na 2 z 2 na 3. na tych biegach najbardziej wyczuwalne.
podczas jazdy przy puszczeniu gazu silnik bujnie tak sprężyście. do tego przy odpalaniu też czuć ze nim rzuca :/ jakas masakra :/
odkopie temacik.... z pytaniem czy tą poduszkę gdy się zakłada to w jakiś sposób szczególny ? tzn chodzi mi tu o jakaś regulację czy coś w tym stylu u mnie poduszka 7 miesięcy z lemfordera i padła lata jak zyd po pustym sklepie.
gorne poduszki luzujesz na srubach regulacyjnych i zalaczasz silnik, aby sie ulozyl. Potem dokrecasz poduszki
MK IV AJM
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: Poduszka skrzyni biegów??
Warto sprawdzić dolny stabilizator czy jest oki. Dołączam ustawienie poduszek.ToReN pisze:odkopie temacik.... z pytaniem czy tą poduszkę gdy się zakłada to w jakiś sposób szczególny ? tzn chodzi mi tu o jakaś regulację czy coś w tym stylu u mnie poduszka 7 miesięcy z lemfordera i padła lata jak zyd po pustym sklepie.
waski1, dzięki wielkie jednak dobrze slyszałem że cos takiego istnieje.
Chwilowo problem został rozwiązany okazało się że któryś mechanik mi przekręcił gwint w poduszce tylnej i jedna śruna od poduszki kręci się (ta co wchodzi w kołyskę) natomiast luźna była śruba tej poduszki która wchodzi w dół skrzyni biegów z tąd stuki przy gaszeniu i odpaleniu oraz podczas puszczania nogi z gazu. Narazie jakoś dokręciłem i zotaje mi szukać nowego wóżka :/
Chwilowo problem został rozwiązany okazało się że któryś mechanik mi przekręcił gwint w poduszce tylnej i jedna śruna od poduszki kręci się (ta co wchodzi w kołyskę) natomiast luźna była śruba tej poduszki która wchodzi w dół skrzyni biegów z tąd stuki przy gaszeniu i odpaleniu oraz podczas puszczania nogi z gazu. Narazie jakoś dokręciłem i zotaje mi szukać nowego wóżka :/
-
- Użytkownik
Odkopię
Koledzy prosze o pomoc. Czy ta poduszka jest sprawna czy nie? Silnik wyłączony, wrzucony 1 bieg i auto ruszane przód/tył.
Koledzy prosze o pomoc. Czy ta poduszka jest sprawna czy nie? Silnik wyłączony, wrzucony 1 bieg i auto ruszane przód/tył.
ALH -> 205 -> soft
Poducha do wymiany.daniel23584 pisze:Czy ta poduszka jest sprawna czy nie?
-
- Użytkownik
Kuzwa z czego oni te poduszki robia. Byla wymieniana 1,5 roku temu na Lemfordera.
Tak myslalem ze cos za duzy ma luz
Tak myslalem ze cos za duzy ma luz
ALH -> 205 -> soft
Jeżeli dobrze pamiętam to Lemforder produkuje dwa rodzaje swoich produktów.
Jeden to taki, który jest sygnowany na opakowaniu hologramem sowy. I te są dobrej jakości.
A drugi to ten bez hologramu i te są porównywalne jakością z takimi firmami jak Topran.
Chyba,że teraz coś się zmieniło.
Jeden to taki, który jest sygnowany na opakowaniu hologramem sowy. I te są dobrej jakości.
A drugi to ten bez hologramu i te są porównywalne jakością z takimi firmami jak Topran.
Chyba,że teraz coś się zmieniło.