było 2 tygodnie spokoju , dziś problem znów powrócił odpaliłem samochód pod domem normalnie pojechałem może z km zgasiłem samochód po 5 minutach chcę odpalić a on nic pchnąłem odpalił , wróciłem do domu zgasiłem i odpalił normalnie pochodził trochę zgasiłem chcę odpalić i znów nie chce kręcić . Nie mam już głowy co mu może być . Pomoże ktoś .
Czy to może być wina rozrusznika że on pobiera w tak krótkim czasie prąd . Sprawdzałem pobór na postoju , nie ma żadnego zwarcia pobór jest w granicach 25-30 mA
Nie pisz posta pod postem // Qto
Golf 2 1.6 TD pobiera prąd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Miałem przypadek w 1,6 TD że lampka w podsufitce, taka z opóźnieniem wygaszania rozładowywała aku.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
stonefree, ale zauważ że Dexter12 upiera się, że coś rozładowuje aku na włączonym zapłonie ...przy wyłączonym pobór jest ok
Ja stawiam na zrypany aku albo uwaloną masę, luźny/zaśniedziały jakiś kabel zasilający...
Ja stawiam na zrypany aku albo uwaloną masę, luźny/zaśniedziały jakiś kabel zasilający...
Akumulator jest już drugi i problem występuje znów .No właśnie ale czemu czasami jest okey a czasami nie idzie go odpalić :/
[/b][/color]
bo pewnie masa ma gdzieś słaby styk i raz zadziała raz nie, jedź po przewdoach od akumulatora i czyść wszystkie miejsca gdzie przewody się łączą z elementem, np. plus z aku do rozrusznika idzie i potem do altka a minus to gdzieś do łapy przy skrzyni biegów i gdzieś jeszcze
Sprawa chyba rozwiązana ponieważ alternator na wolnych obrotach ładował normalnie a przy dodaniu gazu robił zwarcie i pobierał prąd .
[/b][/color]