Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Moze i by podeszly bo to tez VP ale nie wiem czy mocy by przybylo czy ubylo. Jak nie to rozpylacze same zamienic w korpusy i po sprawie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
dziękuje za szybką odpowiedzVW_seller pisze:nie ,inna konstrukcja wtryskiwacza .nawet jak by się dało to nie wiem czy wogóle by na tym odpaliłsylwek1191 pisze:Witam mam pytanko czy do alh90km da sie zadaptowac wtryski z 2.5 v6 bdh180km ?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
inny kąt wtrysku ,za dużo kombinowania .lepiej z afn-a wsadzić tańsze są i bez kombinowania do alh to przybedzie z 10km moze więcej.wesol pisze:Jak nie to rozpylacze same zamienic w korpusy i po sprawie.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- Nowicjusz
Bardziej mnie interesuje 216 lub jakieś inne, co znacznie ożywią golfika bo troszkę osłabł po założeniu 18"VW_seller pisze:inny kąt wtrysku ,za dużo kombinowania .lepiej z afn-a wsadzić tańsze są i bez kombinowania do alh to przybedzie z 10km moze więcej.wesol pisze:Jak nie to rozpylacze same zamienic w korpusy i po sprawie.
Jeżeli mógł bym prosić o jakiś manułal co trzeba zrobić by one hulały oraz z jakie oznaczenia silników/wtrysków poszukiwać i jakie koszta się z tym wiążą bym nie przepłacił ?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
poczytaj ten temat od 1 strony .do tego wujek gogle pomoze.ale tanio to zla strona tuningu.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- Nowicjusz
Nie napisałem tanio, chodzi mi oto jakie sa ceny np. wtrysków nowych/używanych chyba ze ktoś z forum się tym zajmuje ?VW_seller pisze:poczytaj ten temat od 1 strony .do tego wujek gogle pomoze.ale tanio to zla strona tuningu.
Mój plan obejmuje: wtryski 216, turbo asv, centralny ic, program.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
używanych bym nie kładł .nowe kupisz tu na forum lub na allegro ,ja miałem z wzm i nie nażekałem program robił mi PGT z forum ibizy i tez nie nażekam ,wcale nie drogo mnie to wyszło ale tez nie tanio , po taniości tez można ale efekty marne
kolego faktycznie musisz troszke poczytac bo wkraczamy w informacje ktore tu sa juz dawno opisywane sto razy. Wtryski najwydajniejsze te 216 to tylko w transporterze byly 2.6 tdi ale 5 cylindrowym i to tych 150 konnych. Druga sprawa to juz tego nei doczytales ze turbo ALH i ASV to dokladnie to samo turbo. Uzywki wtrysku od transportera to juz dawno na rynku wytrzepane sa. Zakladaj wieksze turbo i wydajniejsze wtryski 216 a pare osob sie tu zajmuje tym.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
do 150km żeby miec wystarczą wtryski 216 ,bez zmiany turbo ,no chyba ,że swoje już na wyczerpaniu .wkładanie większej turbiny to rzeźba i większe koszty .
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2015 12:33 przez VW_seller, łącznie zmieniany 1 raz.
- daniel.wwe
- TDI PoweR
No jak nie pisze nic o turbo? Czytaj
Wiec wesol dobrze napisalsylwek1191 pisze: Mój plan obejmuje: wtryski 216, turbo asv, centralny ic, program.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
no tak nie doczytanie . i fakt turbo w asv jest takie same jak w alh ,chyba ,że ktoś wymieniał wcześniej ,np u mnie kiedyś jak miałem alh było turbo KKK a nie garret ale oznaczeń nie spisywałem ,też było to na vnt widocznie ktoś rzeźbił .ale jeśli chodzi o wtryski obecnie najbardziej oacalne są na kocówkach wzm bo mają bardzo dobra jakość
troszke dziwne ze chce FMIC dawac a turbo zaledwie takie male. tak jak i pakowanie 216 czy ja wiem. Starczyly by 205 i po sprawie. Z drugiej strony pakujac tez 216 i nawet to turbo od ASZ ktore mozna wyhaczyc spokojnie za 400 zl to wypadac bedzie zmienic sprzeglo bo zaraz nie bedzie ogarniac roboty. Najekonomiczniej to zapakowac te wtryski od 110 czyli 205 i zrobic soft na te 145 KM jesli wszystko inne sprawne i poprostu latac sobie.
Panowie, mam ALH. Wszystko seria. Chce dac wtryski od ASV, wiec wystarczy niby zamontowac i normalnie smigac, wszystko pasuje na tip top ? No ale co jak przeciez sterownik komputera jest ustawiony na dawke paliwa jaka mialy wtryskiwacze ALH czyli z mniejsza "dziurka" ??
Wszystko pasuje. Tylko ze samo wrzucenie wtryskow od ASV niewiele moc podniesie. Jak wrzucisz 205 to do tunera i bedzie o ile trafisz na sprawne, bo ciezko o takie...
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm