Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PSów i 325Niutonów
Taraammm Wzięło i się zrobiło
I tak to ze sterty kabli,powstała wiązka climatronika i układu chłodzenia
Jutro dobrać i założyć pasek 6DPK,kupić i dolutować do tej wiązki 2 oprawki na bezpieczniki 30A i 40A,wlać płyn chłodniczy do układu,zamontować powstałą wiązkę i chyba będzie próba
I tak to ze sterty kabli,powstała wiązka climatronika i układu chłodzenia
Jutro dobrać i założyć pasek 6DPK,kupić i dolutować do tej wiązki 2 oprawki na bezpieczniki 30A i 40A,wlać płyn chłodniczy do układu,zamontować powstałą wiązkę i chyba będzie próba
Rysunek techniczny mnie rozwalił
Jest : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=560227" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Trzeba sobie jakoś radzićDomismchw pisze:Rysunek techniczny mnie rozwalił
Zamiast męczyć i plątać się w kablach w aucie,kląć na czym świat stoi,że tu mi się zaczepiło,albo coś zgubiło,tak wszystko mam przed nosem i pod kontrolą
Naniosłem sobie kredą na posadzkę wymiary przodu auta i poszczególnych podzespołów i wtedy układałem instalację.
Mów mi- Pomysłowy Dobromir
- DzigiGTI
- Special Edition
- Kontakt:
Michał_1977 nie pogadasz
to czekamy na próbe ..ale
montujesz oficjalnie sterowanie climatronika?? czy go chowasz gdzieś??
to czekamy na próbe ..ale
montujesz oficjalnie sterowanie climatronika?? czy go chowasz gdzieś??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tak jest! Nie ma srania po krzakachDzigiGTI pisze:montujesz oficjalnie sterowanie climatronika??
- DzigiGTI
- Special Edition
- Kontakt:
Hmm są tacy co mają po schowkach,pod deską itd
w sumie mało klimatyczne do dwójki..ale nasze dwójki też clasyczne nie są..więc niech jest tak
w sumie mało klimatyczne do dwójki..ale nasze dwójki też clasyczne nie są..więc niech jest tak
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Czas na nowości
Climatronic został odpalony
Instalacja sporządzona przeze mnie,wymagała małej korekty,tzn. pominąłem na schemacie 2 malutkie kabelki. Wystarczyło dolutować i jest git.
Hmm,było git,ale tylko teoretycznie,ponieważ w praktyce climatronic nie startował. Stawałem już na pępku i nie mogłem dojść co go boli.Jeszcze raz sprawdzałem instalację za pomocą miernika,czy aby nie przeciąłem gdzieś jakiegoś kabelka i nic...wszystko w porządku
W porozumieniu z Grzesiem (grg474),doszliśmy do wniosku,że trzeba zajumać z innego auta,troszkę impulsów obrotów silnika
Do brata A3 (ASZ),przy climatronicu,podpiąłem 3mb. kabla i pociągnąłem do swojego climatronica,odpaliłem silniki i próba. Niestety,nie odpaliła...
Następnego dnia znów główkowałem i nic wydumać nie mogłem,poza jednym-jeszcze raz zajumać sygnał obrotów z A3,ale tym razem równolegle puścić masę z A3. To był strzał w dychę! Klima zagadała
Następnie pojawił się problem-skąd wziąć (albo wziąść,jak ktoś woli ) sygnał obrotów silnika w klekocie bez ECU?
Tutaj znów z pomocą przyszedł mi Grześ ze schematem,jak stworzyć dzielnik impulsów.Wyjście W altka podaje 10 lub 12 impulsów na 1 obrót wału,więc trzeba było się pobawić w elektronika,coś a'la Adam Słodowy
Po podpięciu tego ustrojstwa,trzeba było wybrać 1 z 10 wariantów,czyli gdzie przylutować ostatni kabelek. VAG ani VCDS po połączeniu się ze sterownikiem climatronika,nie pokazywał mi obrotów silnika,więc użyłem w tym celu oscyloskopu
Po tej akcji już byłem w domciu z climatronikiem.Wreszcie zacząłem sypiać i jeść normalnie,bo do tej pory,tylko kawa i cygar za cygarem,a jedzenia i spania,tyle co kot napłakał
Wnętrze poskładane,ale nie mam jeszcze schowka i półki pod schowek...
Teraz walczę z przodem,czyli akcja FMIC. Przytargałem od kumpla ze szrotu ICka od Trafica,ale za ubogi.Gabaryty radiatora dają niecałe 3l objętości...
Później rozmyślałem nad Iveco,Fronterą i innymi,ale chyba pójdę w kierunku Scenica
http://chlodnicesamochodowe.com/product ... OOLER.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymiary jego radiatora 583/187/50 dają mi 5,45l objętości,a to już mi wystarczy na początek
Cena 49zł za IC,to jak barszcz. Jego atutem są metalowe boczki,które będę sobie mógł przerobić jak mi się zapragnie
Climatronic został odpalony
Instalacja sporządzona przeze mnie,wymagała małej korekty,tzn. pominąłem na schemacie 2 malutkie kabelki. Wystarczyło dolutować i jest git.
Hmm,było git,ale tylko teoretycznie,ponieważ w praktyce climatronic nie startował. Stawałem już na pępku i nie mogłem dojść co go boli.Jeszcze raz sprawdzałem instalację za pomocą miernika,czy aby nie przeciąłem gdzieś jakiegoś kabelka i nic...wszystko w porządku
W porozumieniu z Grzesiem (grg474),doszliśmy do wniosku,że trzeba zajumać z innego auta,troszkę impulsów obrotów silnika
Do brata A3 (ASZ),przy climatronicu,podpiąłem 3mb. kabla i pociągnąłem do swojego climatronica,odpaliłem silniki i próba. Niestety,nie odpaliła...
Następnego dnia znów główkowałem i nic wydumać nie mogłem,poza jednym-jeszcze raz zajumać sygnał obrotów z A3,ale tym razem równolegle puścić masę z A3. To był strzał w dychę! Klima zagadała
Następnie pojawił się problem-skąd wziąć (albo wziąść,jak ktoś woli ) sygnał obrotów silnika w klekocie bez ECU?
Tutaj znów z pomocą przyszedł mi Grześ ze schematem,jak stworzyć dzielnik impulsów.Wyjście W altka podaje 10 lub 12 impulsów na 1 obrót wału,więc trzeba było się pobawić w elektronika,coś a'la Adam Słodowy
Po podpięciu tego ustrojstwa,trzeba było wybrać 1 z 10 wariantów,czyli gdzie przylutować ostatni kabelek. VAG ani VCDS po połączeniu się ze sterownikiem climatronika,nie pokazywał mi obrotów silnika,więc użyłem w tym celu oscyloskopu
Po tej akcji już byłem w domciu z climatronikiem.Wreszcie zacząłem sypiać i jeść normalnie,bo do tej pory,tylko kawa i cygar za cygarem,a jedzenia i spania,tyle co kot napłakał
Wnętrze poskładane,ale nie mam jeszcze schowka i półki pod schowek...
Teraz walczę z przodem,czyli akcja FMIC. Przytargałem od kumpla ze szrotu ICka od Trafica,ale za ubogi.Gabaryty radiatora dają niecałe 3l objętości...
Później rozmyślałem nad Iveco,Fronterą i innymi,ale chyba pójdę w kierunku Scenica
http://chlodnicesamochodowe.com/product ... OOLER.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymiary jego radiatora 583/187/50 dają mi 5,45l objętości,a to już mi wystarczy na początek
Cena 49zł za IC,to jak barszcz. Jego atutem są metalowe boczki,które będę sobie mógł przerobić jak mi się zapragnie
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Czy ten climatronik wymaga jakiś czujników nasłonecznienia??
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
zapomniales dodac o blednym podlaczeniu wyjścia w i blednym schemaciku
pospiech jest złym doradca
pospiech jest złym doradca
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
A to przez to,że patrzyłem do góry nogami na altekslawko333 pisze:zapomniales dodac o blednym podlaczeniu wyjścia w
Jakim błędnym schemaciku,co Ty opowiadasz?slawko333 pisze:blednym schemaciku
Nerwy Panie,nerwy...slawko333 pisze:pospiech jest złym doradca
Tak.Zamontowałem takowy na środku deski rozdzielczej.marcinas1983 pisze:Czy ten climatronik wymaga jakiś czujników nasłonecznienia??
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
tzn schemat dobry tylko wykonawca kiepski
a tak pozatym kawal dobrej roboty
a tak pozatym kawal dobrej roboty
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Re: Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PSów i 325Niutonów
A chcesz ?Michał_1977 pisze: Wnętrze poskładane,ale nie mam jeszcze schowka i półki pod schowek...
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
JasneViriss pisze:A chcesz ?
Ile płacę i dlaczego tak drogo?