Trzęsie autem powyżej 100 km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć . Wiecie może jaka jest przyczyna że powyżej 100 km/h nagle zaczyna trząść autem do 100 jest okey . Byłem na zbieżności i kącie pochylenia koła wszystko ustawione . Zmieniane koła na inne , zmieniłem tarcze z klockami ale dalej nie ustąpiło . Jaka może być tego przyczyna może miał ktoś podobny problem ?
[/b][/color]
-
- Nowicjusz
może być półoś, sprawdź kielich w skrzyni czy nie ma luzów
jak masz możliwość podnieść sam przód za wahacze niech ktoś odpali ci auto i rozpędzi kola zobacz czy nie skaczą półosie lub kielichy w skrzyni
skoro zmieniałeś kola to nie ich wina a przy hamowaniu coś się dzieje bije trzęsie autem ???
jak masz możliwość podnieść sam przód za wahacze niech ktoś odpali ci auto i rozpędzi kola zobacz czy nie skaczą półosie lub kielichy w skrzyni
skoro zmieniałeś kola to nie ich wina a przy hamowaniu coś się dzieje bije trzęsie autem ???
Czy może być powód trzęsienia się auto z powodu uszkodzonej poduszki silnika ? Jak sprawdzić która poduszka padła ,ponieważ podczas zmiany biegów szarpie autem .
[/b][/color]
- etz_prorider
- Mały gagatek
U mnie trzęsło, jak miałem wylatany lewy tylny amortyzator, koło wpadało w drgania pomiędzy 95 a 100km/h aż zauważyłem, że amor jest mokry z góry w dół, po wymianie wszystko ustało