uszkodzone pompowtryski jakie objawy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam Golfa 4 1.9 tdi 130 km 233 tyś km w związku z tym moje pytanie czy pompowtryski mogą się konczyć jezeli czasami na zimym cięzko załapuje, ok 5 sek lekko nie równo pracuje a podczas jazdy między 1800 a 2200 obr/min cyklicznie wibruje cała buda? Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimn, wibruje cały czas w tym zakresie obrotów i stałej prędkości.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Musisz wpierw zrobić logi. Może być tez nieszczelność w układzie paliwowym.
Re: uszkodzone pompowtryski jakie objawy?
Co to są te "logi" jaki gdzie się to robi?Q_mac pisze:Musisz wpierw zrobić logi. Może być tez nieszczelność w układzie paliwowym.
witam,byłem ostatnio u mechanika sprawdzić stan-wydajność pompek w ATD,okazało się że ten drugi ma dużą rozbieżność pomiędzy innymi bo tam było chyba 0.4 powyżej normy,wyjął mi-był cały w sdzy zabrudzony tzn tym nagarem-wyczyścił,dał nowe uszczelnienie i wynik powrócił do normy a przed tym mój golfik dymił trochę na biało ale też nie jakoś strasznie szczególnie przy odpaleniu i dodawaniu nagle gazu
Harnold, jak wyczyścił? W myjce ultradźwiękowej czy miękkim druciakiem?
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Okazało się że cała pompka do wymiany,tamta się popędu zepsuła.Wysłałem do bosch service do stalowej woli i naprawił mi z roczną gwarancją i wydrukami z testów.cena 500zl do Atd .
Polecam
Polecam
Re: uszkodzone pompowtryski jakie objawy?
Sprawdzałeś może gniazdka pompowtrysków?grzesiek86 pisze:Witam panowie.mam golfa z ajm i juz jestem po wymianie silnika bo wtrysk lal i ztopil sie tlok a przed ta wpadka mialem sporadyczne delikatne szarpanie przy spokojnym przyspieszaniu na 2 i 3 biegu miedzy 1800-2200 obrotow.od tygodnia mam takie same objawy.wczoraj bylem u znajomego i podlaczyl sie pod vag i podczas przyspieszania szarpalo troche to nic nie wykazalo prucz zbyt duzej dawki powietrza.co to moze byc?mozliwe ze pompowtryski?