Układ Chłodzenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Układ Chłodzenia
Mam taki problem ponieważ miałem kapitalny remont silnika i wszystko już wymieniałem ....
Mam silnik 2.0 8v gti 115km i mam problem ponieważ dostaje 95stopni i nie spada wymieniałem uszczelke pod głowicą termostat czujnik chłodnice i nic podniesie się do 95 i tak zostaje nawet nie spadnie ... oczywiście ma 95 na postoju
Mam silnik 2.0 8v gti 115km i mam problem ponieważ dostaje 95stopni i nie spada wymieniałem uszczelke pod głowicą termostat czujnik chłodnice i nic podniesie się do 95 i tak zostaje nawet nie spadnie ... oczywiście ma 95 na postoju
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Układ Chłodzenia
a co w tym dziwnego że silnik na postoju się grzeje?gladmj pisze:oczywiście ma 95 na postoju
Wentylator się włącza? Około tej temperatury powinien się włączyć aby zapobiegać dalszemu wzrostowi temperatury...zbije temperaturę o kilka stopni, wyłącza się i silnika dalej się grzeje...temperatura będzie oscylowała wokoło tych 95 stopni
Układ Chłodzenia
Tak tylko najgorszy problem jest to że licznik pokazuje mi 110 stopni no ale chyba nie możliwe bo jakby tak było to dawno by wystrzelił płyn ale tak nie jest nie wiem licznik padł ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Układ Chłodzenia
najlepiej na oryginalny, bo zamienniki właśnie działają tak jak widać
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Układ Chłodzenia
gladmj,podepnij pod kompa i porównaj temp licznika ze sterownikiem silnika i będzie wszystko jasne.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Układ Chłodzenia
ja pożyczyłem od sąsiada miernik uniwersalny któy mógł mierzyć również temperature to najłatwiejszy sposób, i jak rysiektr wspomina to przy oryginale masz 100% pewności ze bedzie działał właściwie, ja wymieniałem ostatnio to dopiero czwarty z rzędu działał i to jakiś chiński