[mk2] Pare pytań 1.3 NZ

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
robson_wrc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mk2] Pare pytań 1.3 NZ

Post autor: robson_wrc » pn wrz 25, 2006 16:31

Witam
Mam golfa mk2 1.3 NZ i mam aparat zapłonowy halotronowy i ktoś powiedział że to jest aparat nie od tego samochodu i mam pytanie czy wy macie halotron czy stykowy...? I mam czujnik położenia przepustnicy nie zamontowany... Podobno jak sie go zamontuje to mniej pali prawda to...? I jak go ewentualnie podłączyć może jakieś fotki... Wychodzą z niego 3 kabelki i nie wiem gdzie je podlączyć...!
Z góry dzięki :pub:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 25, 2006 16:48

kiepsko gdzieś coś o tym wtrysku w necie znaleźć. Masz tu coś po angielsku, jeśli sobie nie radzisz to z obrazków skorzystasz. http://icelord.net/vw/doc/1081-04e.pdf

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

maap
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maap » pn wrz 25, 2006 17:11

Jest taka strona po niemiecku http://voklstreff.de i tam jest sporo danych na temat m.innymi tego silnika i jego osprzętu. Oznaczenie aparatu a co za tym idzie jego typ zalezało też chyba od rocznika-ja zmieniłem swój bo się rozleciał , cały symbol się zgadzał oprócz ostatniej literki - skutek - trochę mniejsza moc i kłopoty z ustawieniem wyprzedzenia zapłonu. Ogólnie jest to system mocno denerwujący, a jak jeszcze dojda kłopoty z wolnymi obrotami i dziura w mocy przy startowaniu to nikt nie umie pomoc. Powodzenia.Maap :bajer:

maap

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 25, 2006 18:21

http://volkstreff.de nie voklstreff

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
robson_wrc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: robson_wrc » pn wrz 25, 2006 19:53

Dzęki za linki.... Po obazkach doszedłem do tego gdzie ten czujnik zamontować ale dalej nie wiem gdzie te kabelki wpiąć... A co do tego aparatu to poprzedni właściciel mówił że ten co był to sie tam coś w nim popsuło i nie mógł takiego dostać... I założył jakiś inny noi też mówił żę czuś że troszki mniej jest pod pedałem :(

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 25, 2006 20:00

Mam schemat do wtrysku Digijeta z NZ, ale na nim widze tylko dwa kabelki (oba czarne), a ty piszesz o trzech, więc albo w schemacie jest błąd, albo masz inny czujnik

Awatar użytkownika
robson_wrc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: robson_wrc » pn wrz 25, 2006 20:06

Hmmm... No u mnie są trzy... Bo to mi dał poprzedni właściciel też i coś mówił żę tam jest chyba wspulna masa albo plus właśnie nie pamiętam... Mam znajomego ktury ma warsztat który zajmuje sie wtryskami będe musiał do niego podjechać może on coś poradzi :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn wrz 25, 2006 20:14

no właśnie bo np w moim digifancie ten trzeci kabel jest i jest podłączony do masy, a pozostałe dwa do sterownika.

Awatar użytkownika
robson_wrc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: robson_wrc » czw wrz 28, 2006 18:57

Mam jeszcze jedno pytanko...
Chce do swojego golfika założyć takie klamki : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128678838 noi w tych klamkach nie ma miejsca na wkładke do zamka a ja mam orginalny centralny zamek na powietrze z kluczyka... I tu moje pytanie czy do takiego centralnego da sie zrobić żeby był otwierany z pilota...?

Snake
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Snake » czw wrz 28, 2006 19:01

trezba kupic sterownik, ktory ma mozliwosc sterowania zamkiem pneumatycznym, jest tego full na allegro

pozdrawiam

--------GOLF 2 1.8 tylko 8v w jakims RP :( + Celica `98 1.8 16v

Awatar użytkownika
robson_wrc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: robson_wrc » czw wrz 28, 2006 19:05

ok dzięki

[ Dodano: 28 Wrz 2006 21:26 ]
Zapomniałem się jeszcze spytać czy duży jest problem z zamontowaniem tych klamek? Znaczy czy wszystko pasuje czy trzeba coś przerabiać...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”