Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- KamilP
- DieseL PoweR
Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PSów i 325Niutonów
marcinas1983, To dałem jako przykład obrazujący sytuację różnicy ilości impulsów w TD i TDI, i idąc dalej tutaj moim zdaniem sterownik klimy widzi że silnik ma około 95 rpm na wolnych obrotach, i trzeba ten sygnał przemnożyć x10. Ale może się mylę Chociaż nie wczytywałem się dokładnie czy Michał podpiął kabel z obrotami z alternatora do klimy czy nie.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Początkowo wcale nie podłączałem kabelka od rpm,bo myślałem że się obejdzie. Później wyszło,że musi być,więc zacząłem kombinować jak to uczynić i uczyniłem.marcinas1983 pisze:dlaczego nie chciał Tobie wystartować klimatronik... za dużo impulsów na jeden obrót wału względem tego co generuje TDI??
A po to,żeby climatronic wyłączył się powyżej 6000rpm,bo ciśnienie może rozwalić układ.marcinas1983 pisze:Wiesz może po co klimatronikowi jest potrzebna prędkość obrotowa silnika, na co jeszcze ma wpływ prócz załączenia sprężarki...??
Chyba tak...marcinas1983 pisze: Czy taki dzielnik można wykorzystać do podłączenia licznika z benzyny mk2 w td??
Trzeba by spróbować
Skoro już coś tu drgnęło,to napiszę,że klima już hula jak talala,auto poskładane na cacy,jeździ.
Po przyłożeniu termometru do nawiewów daje mróz -2°C
Jutro jakieś fotki wrzucę.
Najbardziej ciekawi mnie,czy ma ktoś climatronic w mk2 ze zwykłym klekotem pod maską?
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
ja nam tdi i mam klime z mk2... taki zestaw może być??Michał_1977 pisze:Najbardziej ciekawi mnie,czy ma ktoś climatronic w mk2 ze zwykłym klekotem pod maską?
- DzigiGTI
- Special Edition
- Kontakt:
Idzie ogarnąć nową klime,z motorem 1.8 T ale pod Ori panel climy z Cwajki?
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
a czemu ma nie dac się ogarnąć? wsadzałem 1,8 t do corrado, cala elektryka klimy(wiazka, sterownik wentylatorow, panel z corrada) zostawiłem z corrada który pracowal na czynniku r12, reszta czyli: kompresor, weze, chlodnica presostat pochodzą z golfa 4, wszystko ladnie dzialalo dopóki kompresor się nie rozszczelnil
-
- Użytkownik
no to pogratulować klimy w końcu;)
odnośnie sytuacji z tym szukaniem dziury w płocie, na forum tak jest zawsze, że wątki mają po 20 stron, np weźmy ten wątek właśnie o klimatroniku z mk4, wszystkim niby działa a co do czego to nie działa, i nikt nie wie dlaczego. Niejednokrotnie jest tak, że człowiek się za robotę bierze biorąc coś za pewnik a tu w środku wychodzi jakiś mały kataklizm i tylko się traci nerwy i czas. Przerabiałem już to niejednokrotnie, najczęściej z pompami. Złóż to i to, i działa świetnie, moc... no dobra składasz, te same graty, wrzucasz na auto, i lepiej nie mówić. Taka to smutna prawda.
odnośnie sytuacji z tym szukaniem dziury w płocie, na forum tak jest zawsze, że wątki mają po 20 stron, np weźmy ten wątek właśnie o klimatroniku z mk4, wszystkim niby działa a co do czego to nie działa, i nikt nie wie dlaczego. Niejednokrotnie jest tak, że człowiek się za robotę bierze biorąc coś za pewnik a tu w środku wychodzi jakiś mały kataklizm i tylko się traci nerwy i czas. Przerabiałem już to niejednokrotnie, najczęściej z pompami. Złóż to i to, i działa świetnie, moc... no dobra składasz, te same graty, wrzucasz na auto, i lepiej nie mówić. Taka to smutna prawda.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
bo wiekszosc umi sie tylko wymadzac, a co do czego to wszyscy robia wielka tajemnice, zeby bylo jeszcze z czego robic tajemnice
Pakuj zielony panel Klimy z passka B5
Chłodnica klimy z mk2?
Chłodnica klimy z mk2?
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Re: Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
Panel z passata nie dogada się z klimą z Mk4 pozostaje wymiana diódS. pisze:Pakuj zielony panel Klimy z passka B5
Kombajn mk4 02r, panel Passat 97r.
Fakt ze klima jeszcze nie chłodzi ale wszystko reaguje, wtyczki te same.
Fakt ze klima jeszcze nie chłodzi ale wszystko reaguje, wtyczki te same.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ten mi się podoba i jak będę wydzierał licznik,bo mi kilometromierz nie działa,to też na niebiesko podświetlęS. pisze:Pakuj zielony panel Klimy z passka B5
Wszyściusieńko jest z mk4S. pisze:Chłodnica klimy z mk2?
Jak będziesz kiedyś sprzedawał tego golfa to jestem pierwszy w kolejce po niego
DIESEL NA POLE !
MOJE GTD http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=498660" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=JLs_TBvp ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
MOJE GTD http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=498660" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=JLs_TBvp ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Golf drugi Michała-1,9 GTD/AAZ-191PS/325Nm + CLIMATRONIC
Skąd tak długa cisza? Diesel na chodzie?