Witam
Jestem posiadaczem Golfika dopiero miesiąc, ale już widzę mój błąd przy wyborze samochodu, dokładniej chodzi o skrzynie
Nie chodzi tu o jakieś jej uszkodzenie czy coś tego typu, chodzi jedynie o przełożenie, dziennie do przejechania mam 23 km w jedną stronę z czego 19 km to (jeszcze) piękna i gładka obwodnica Warszawy.
Chciałbym się dowiedzieć coś więcej na temat przełożenia jakieś 6 biegowej skrzyni do mojego golfika oraz mniej więcej jakie to są koszty i jakieś łopatologiczne informacje dla laika.
Szukałem innych podobnych wątków ale jak dla mnie abstrakcja, nie wiele połapałem. Najlepiej jakby ktoś miał już podobną operację za sobą to proszę o udzielenie wskazówek
Proszę o wsparcie i zapraszam do dyskusji
Golf MK5 1.9 BXE / zmiana GQQ na ....?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Generalnie w moim przekonaniu najlepszym rozwiązaniem jest sprzedaż Twojego Golfa i zakup takiego auto ze skrzynią 6 biegową.
Jeżeli chodzi o zmianę skrzyni biegów to musiałbyś się przygotować na zmianę:
-Skrzyni biegów
-Sprzęgła kompletnego
-Wybieraka
-Półosi z przegubami
-Rozrusznika
Nie wiem jak wygląda sytuacja z mocowaniem skrzyni w MK5 więc możliwe, że do zmiany będzie również jakaś poduszka lub łapa.
Więc moim zdaniem jest to sytuacja nie warta zachodu
Jeżeli chodzi o zmianę skrzyni biegów to musiałbyś się przygotować na zmianę:
-Skrzyni biegów
-Sprzęgła kompletnego
-Wybieraka
-Półosi z przegubami
-Rozrusznika
Nie wiem jak wygląda sytuacja z mocowaniem skrzyni w MK5 więc możliwe, że do zmiany będzie również jakaś poduszka lub łapa.
Więc moim zdaniem jest to sytuacja nie warta zachodu
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
W takim razie Twoja propozycja wydaje się najrozsądniejsza
A istnieje coś takiego jak zmiana przełożeń w ów skrzyni?
A istnieje coś takiego jak zmiana przełożeń w ów skrzyni?
Jest opcja wsadzenia skrzyni LLL 5b z długimi przełożeniami.
Pasuje P&P zrzucasz GQQ wsadzasz LLL czyli np z mk6 1.6tdi albo mk6 2.0tdi 110km
Pasuje P&P zrzucasz GQQ wsadzasz LLL czyli np z mk6 1.6tdi albo mk6 2.0tdi 110km
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=556195" onclick="window.open(this.href);return false;
TDI teraz idzie
TDI teraz idzie