Regeneracja maglownicy w golfie MK2
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
witam takie pytanko w borze zaczela mi ciec maglownica od strony pasarzera tam przy drozku jest tam oring czy zimering bo zdjelem gume i za bardzo tam nic nie wdzialem tylko cos metalowego jak by pierscien
Czy dostane ten simering/oring osobno nie w zestawie
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 35683349b4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 35683349b4" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Regeneracja maglownicy w golfie MK2
dzasper11 pisze:Czy dostane ten simering/oring osobno nie w zestawie
Ostatnio szukałem tego simmeringu na wałek pytałem w kilku sklepach motorozyacyjnych i nie mieli.
jakby ktoś potrzebował nr.G-19MG-69 CR (na moim taki widniał )
Super porada, rzuciłem okiem i nie musiałem odkrywać ameryki na nowo... dzisiaj wyremontowałem swoją maglownicę komplet naprawczy z serwisu drogi jak pierun nie wiem za co tyle pieniędzy, kilka zwykłych uszczelek co najmniej 100 zł powinien mniej kosztować... magiel w środku ideał listwa łożyska korpus, problem był tylko z powolnym ubywaniem płynu który gdzieś znikał a żadnych wycieków.
Płyn powoli się przedostawał w osłony magla a że osłony całe to tylko dziwnie puchły 3 razy zrobiłem dolewkę na kilka miesięcy jazdy i z dwa razy spuściłem ciśnienie z osłon maglownicy, dzisiaj powiedziałem dość, wszystko lalka zostało tylko wyprostować kierownicę bo minimalne krzywo trzeba ruszyć sankami w stronę kierowcy...
Płyn powoli się przedostawał w osłony magla a że osłony całe to tylko dziwnie puchły 3 razy zrobiłem dolewkę na kilka miesięcy jazdy i z dwa razy spuściłem ciśnienie z osłon maglownicy, dzisiaj powiedziałem dość, wszystko lalka zostało tylko wyprostować kierownicę bo minimalne krzywo trzeba ruszyć sankami w stronę kierowcy...
Re: Regeneracja maglownicy w golfie MK2
Trochę odkopie ale sądzę, że nie ma sensu zakładać nowego tematu.
Tak więc czym smarować ślimak po wymianie tych wszystkich uszczelnień? Cena oryginalnego smaru do magla w aso to prawie 40 zeta, trochę zaporowo. Może wystarczy zwykły smar do łożysk? Czym to smarowaliście?
Tak więc czym smarować ślimak po wymianie tych wszystkich uszczelnień? Cena oryginalnego smaru do magla w aso to prawie 40 zeta, trochę zaporowo. Może wystarczy zwykły smar do łożysk? Czym to smarowaliście?
-
- Forum Master
Witam, to i ja zapytam:
W samochodzie brata, audi a4 b5, nic nie lej nic nie kapie, tylko jest, jakby delikatny luz i samochód dziwnie się prowadzi, jakby było coś z zawieszeniem. Zawieszenie zrobione, zero luzów, tylko coś z tym maglem, jakby, ciężej chodził, czy da radę coś z tym zrobić?
Pozdrawiam.
W samochodzie brata, audi a4 b5, nic nie lej nic nie kapie, tylko jest, jakby delikatny luz i samochód dziwnie się prowadzi, jakby było coś z zawieszeniem. Zawieszenie zrobione, zero luzów, tylko coś z tym maglem, jakby, ciężej chodził, czy da radę coś z tym zrobić?
Pozdrawiam.
Tomek