AAZ przecięta miska...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AAZ przecięta miska...
Panowie/panie jest problem... jechałem drogą te 50 km/h i zachaczylem o jakiś metalowy wystający kawałek przeciałem miske i zrobiła się mała dziurka z której kapie... zrobiłem tak około 1km, jadąc powoli, charakterystyka silnika się zmieniła zaczeło nim trząść zgasiłem i teraz tak stoi... czy wymiana miski + nowy olej pomoże? i będzie wszystko okej? czy może znów narobiłem sobie pięknego wydatku?...
Ostatnio zmieniony pn lis 02, 2015 19:51 przez GreeNMK2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
AAZ wgnieciona miska...
a czy kontrolka oleju świeciła się? jak nie wymieniaj miche lej olej ma hulać...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
AAZ przecięta miska...
Poprawka, tylko przecięta, kwestia czy na bagnecie olej jest kapie sobie z miski.. tylko mnie martwi to iż po przecięciu po paruset metrach silnik zaczał dziwnie pracować, czy dobrze się domyślam i po prostu stracił on ciśnienie?
AAZ przecięta miska...
Jeżeli stracił ciśnienie, to powinna się też kontrolka zapalić.GreeNMK2 pisze:tylko mnie martwi to iż po przecięciu po paruset metrach silnik zaczał dziwnie pracować, czy dobrze się domyślam i po prostu stracił on ciśnienie?
Czasami można michę tak wgiąć że korbowód będzie w nią stukać
Wymień michę zalej olejem i się okaże co i jak.
Będziesz miał michę zdjętą możesz sprawdzić jak panewki wyglądają, zwróć też uwagę czy smok pompy oleju nie jest zgięty.
AAZ przecięta miska...
kontrolka tak zapaliła się, ale jako iż nie stukało ani nic, a jetta śladu nie zostawiła i tylko kapało, to stwierdziłem iż jej nie zatrę, i ten 1km powolutku dojechałem... teraz głownie mi o to chodzi czy przez to przecięcie tak się zachował silnik że zaczęło nim telepotać poprzez utratę właśnie tego ciśnienia całego ... po 2 godzinach stania olej na bagnecie dopiero na minimum się ustawił.
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
AAZ przecięta miska...
Jak przywaliłeś i zapaliła się kontrolka oleju od razu to mogłeś urwać smok. Silnik nie traci ciśnienia od małej dziurki z której kapie olej( o ile jest poziom oleju nadal), straci ciśnienie jak zrobisz taką wyrwę że poziom oleju spadnie poniżej poziomu wlotu smoka.