Skoro zamek drzwi kierowcy po zamknięciu samochodu jest otwarty to kierunki nie migają, sygnalizując problem. Podobnie jak masz ustawioną sygnalizację dźwiękową, w przypadku gdy któryś zamek się nie zamyka nie ma sygnału.karolsiny pisze:.przy otwieraniu auta z pilota kierunkowskazy sie zapalaja a przy zamykaniu niestety nie.
[mk4] Wymiana/naprawa zamka (mikroswitch, zimne luty) drzwi
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
To , że nie daje znaku kierunkami podczas zamykania może mieć inna przyczynę. Czujnik , który znajduję się przy zamku maski.
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Re: [mk4] Wymiana/naprawa zamka (mikroswitch, zimne luty) dr
Otwieranie drzwi z kluczyka - otwieraja sie wszystkie drzwi + bagaznik, mrugaja kierunkowskazy.riccardoa pisze:Skoro zamek drzwi kierowcy po zamknięciu samochodu jest otwarty to kierunki nie migają, sygnalizując problem. Podobnie jak masz ustawioną sygnalizację dźwiękową, w przypadku gdy któryś zamek się nie zamyka nie ma sygnału.karolsiny pisze:.przy otwieraniu auta z pilota kierunkowskazy sie zapalaja a przy zamykaniu niestety nie.
Zamykanie drzwi z kluczyka - zamykaja sie wszystkie drzwi + bagaznik, nie mrugaja kierunkowskazy, dioda alarmu mruga.
Otwieranie drzwi z pilota - zamykaja sie drzwi kierowcy, otwieraja sie drzwi pasazera przod + tylne + bagaznik, mrugaja kierunkowskazy.
Zamykanie drzwi z pilota - otwieraja sie drzwi kierowcy, zamykaja sie drzwi pasazera przod + tylne + bagaznik, nie mrugaja kierunkowskazy, dioda alarmu mruga.
Nakrecilem filmik.
" onclick="window.open(this.href);return false;
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
karolsiny, wrzucam ci fotkę gdzie jest ten mikrostyk w zamku .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Witam. Mam nadzieje ze jesteście w stanie mi pomoc. Ostatnio zaczyna psuć mi sie centralny zamek. Podczas otwierania drzwi z kluczyka od kierowcy otwierają sie tylko te drzwi, nie zapala sie światło wewnętrzne oraz światełko w drzwiach. Kiedy otwieram zamek od pasażera i od bagażnika wszystkie drzwii sie prawidłowo otwierają, lecz kiedy otworze drzwi od kierowcy światełka dalej sie nie zapalają(od pasażera światełka działają). Wczoraj rozkręciłem boczki, wymieniłem zamek, sprawdziłem luty oraz mikrostyki i wszystko jest wporzadku lecz z drzwiami dalej jest ten sam problem. Zauważyłem rownież, ze podczas jazdy po nierównościach skrzeczy cos w środku dzwiach(wydaje mi sie ze to szybka, bo po jej otwarciu, skrzeczenia juz nie ma) i zastanawiam sie czy to rownież ma jakis zwiazek. Mam nadzieje ze jest wsród was ktos kto mi pomoze i poradzi
W jaki sposób sprawdziłes te luty? Bo mnie wygląda właśnie na zimnie. Popraw luty jak należy i będzie działać. Zerknij też czy czasem w przelotce w drzwiach nie są uszkodzone przewody
wysłano przy użyciu gramofonu
wysłano przy użyciu gramofonu
Luty sa całe. Zauważyłem jeszcze ze oprócz głównej wiązki sa jeszcze dwa dodatkowe kable, moze to one sa przycyzna problemu ?
u mnie luty też wyglądały na dobre, nie poprawiłem ich i teraz musze drugi raz rozbierać
AUDI ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=577948" onclick="window.open(this.href);return false;
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
wytłumacz mi w jaki sposób to sprawdziłeś??Dugyy pisze:Luty sa całe
do tego dążę ale niektórzy nie słuchająbjoern pisze:u mnie luty też wyglądały na dobre, nie poprawiłem ich i teraz musze drugi raz rozbierać
-
- Nowicjusz
Slawek987 czy ty tą sprężyn mogłeś gdzieś dokupić czy musiałeś cacy zamek kupować ?
BO mam taki sam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Pozdrawiam i czekam na odp
BO mam taki sam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Pozdrawiam i czekam na odp
- G0 Karcio
Wymienilem gorna czesc mikrostyka (nowka blaszka) dalej usterka wystepuje (po otwarciu drzwi z pilota 3 drzwi sie otwieraja, kierowcy zamykaja i odwrotnie, po zamkniecia z pilota 3 drzwi sie zamykaja, kierowcy otwieraja. Rygiel kierowcy odskakuje, dla przyponienie podaje link jak to u mnie trybi.ROBAL_26 pisze:karolsiny, wrzucam ci fotkę gdzie jest ten mikrostyk w zamku .
https://www.youtube.com/watch?v=iJ8LuCrN8ps" onclick="window.open(this.href);return false;
- xXKrystianXx
- Użytkownik
Panowie jak poskładać ten zamek w środku,chodzi mi o te zapadki bo jak się okazało zimnych lutów nie ma,a winny wszystkiemu jest mikrostyk,mimośród się wytarł i przechodzi obok guzika zamiast go wciskać.
Rozebrałem ,poskładałem ale po wpięciu w wiązke nie działa centralny,silniczek nie pracuje,przed demontażem wszystko było ok...
Rozebrałem ,poskładałem ale po wpięciu w wiązke nie działa centralny,silniczek nie pracuje,przed demontażem wszystko było ok...
MKIV Highline GTD 25TH X3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=586450" onclick="window.open(this.href);return false;
Fan page
https://www.facebook.com/VWGolfMKIVdaily/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=586450" onclick="window.open(this.href);return false;
Fan page
https://www.facebook.com/VWGolfMKIVdaily/
- G0 Karcio
bjoern pisze:Witam, mam u siebie pewien problem i nie wiem czy to zimne luty czy coś mechanicznego. Jak zamykam auto to rygiel kierowcy się nie zamyka, dioda świeci i wszystkie inne drzwi są zamknięte, przy otwieraniu to samo tylko na odwrót, wszystko się otwiera oprócz rygla kierowcy i dioda gaśnie. Czasami sobie otwieram/zamykam drzwi kluczem ale przy mrozach kluczyka czasem nie idzie wsadzić wtedy muszę pociągnąć klamkę w środku, żeby ruszyć rygiel i nacisnąć otwieranie to rygiel się unosi.
Czy to też właśnie zimne luty czy może siłownik w zamku nie domaga albo jakaś linka czy coś zabrudzone? Chciałbym wiedzieć od razu bo przy tej pogodzie nie ma się co z tym babrać dwa razy. Mam nadzieję, że ktoś podpowie, dzięki
Problem rozwiazany?? U mnie to samo tzn. dioda rygla swieci, zamek kierowcy otwiera przy zamykaniu, reszta drzwi zamknieta.