OFF topic, czyli wątek o wszystkim i niczym
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Polskie czy zagraniczne? Co konkretnie Cię interesuje?
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Re: OFF topic, czyli wątek o wszystkim i niczym
Najlepiej polskie ale jak nie ma ich za wile to zagraniczne też szukam short shifta i może jakaś lotka, nie mogę znaleźć sklepów nie licząc US i UKMatthewG pisze:Polskie czy zagraniczne? Co konkretnie Cię interesuje?
- syncmaster955df
- Ma gadane
Do Golfa podejrzewam a jakiej generacji???GiffK pisze:Najlepiej polskie ale jak nie ma ich za wile to zagraniczne też szukam short shifta i może jakaś lotka, nie mogę znaleźć sklepów nie licząc US i UKMatthewG pisze:Polskie czy zagraniczne? Co konkretnie Cię interesuje?
Stiffler
Racja nie podałem 6syncmaster955df pisze:Do Golfa podejrzewam a jakiej generacji???GiffK pisze:Najlepiej polskie ale jak nie ma ich za wile to zagraniczne też szukam short shifta i może jakaś lotka, nie mogę znaleźć sklepów nie licząc US i UKMatthewG pisze:Polskie czy zagraniczne? Co konkretnie Cię interesuje?
Do 6 najlepsza lotka to według mnie ta, dystrybutora ich produktów w EU musisz poszukać na stronie. Tutaj masz ich drugą stronę, powinieneś znaleźć więcej zdjęć. Jeśli chodzi o short shifter to polecają raczej tylko wariant front to back bez side to side, podobno że to zbyt hardcorowe rozwiązanie. Poszukaj informacji w sieci na ten temat, a sam zdecydujesz. Z producentów to Forge, VWR, Neuspeed, AWE Tuning, CTS. Oferty pierwszych dwóch dostaniesz w Best Performance w Częstochowie, reszty musisz poszukać. Ewentualnie EU sklep gdzie powinni to mieć to http://www.awesomegti.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;. Do short shifter'a dołóż sobie elementy firm 42 draft designs oraz Tyrol Sport, to już będzie top jeśli chodzi o ten element samochodu. Wszystko znajdziesz na ich stronach. Ewentualnie bez kompromisów produkt firmy CAE shifter, ale to już większa rzeźba. Powodzenia
-
- Ma gadane
Ktoś wie, gdzie można w PL można kupić sprzęgło sachs performance? Na oficjalnej stronie pojawiło się do 7.
Ok dzięki za odpowiedź coś na pewno wybioręMatthewG pisze:Do 6 najlepsza lotka to według mnie ta, dystrybutora ich produktów w EU musisz poszukać na stronie. Tutaj masz ich drugą stronę, powinieneś znaleźć więcej zdjęć. Jeśli chodzi o short shifter to polecają raczej tylko wariant front to back bez side to side, podobno że to zbyt hardcorowe rozwiązanie. Poszukaj informacji w sieci na ten temat, a sam zdecydujesz. Z producentów to Forge, VWR, Neuspeed, AWE Tuning, CTS. Oferty pierwszych dwóch dostaniesz w Best Performance w Częstochowie, reszty musisz poszukać. Ewentualnie EU sklep gdzie powinni to mieć to http://www.awesomegti.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;. Do short shifter'a dołóż sobie elementy firm 42 draft designs oraz Tyrol Sport, to już będzie top jeśli chodzi o ten element samochodu. Wszystko znajdziesz na ich stronach. Ewentualnie bez kompromisów produkt firmy CAE shifter, ale to już większa rzeźba. Powodzenia
Sachs Perf. jest cholernie twardy, ale widzę że masz manuala, czyli ori się ślizga ?
-
- Ma gadane
Nie mam doświadczenia z sachs perf. Jednak przy wymianie pójdę w sachs. Ori na boksie ma uślizgi. Potrafi nawet na 3 biegu. Nie jakiś tam mega kosmos, ale irytuje strasznie. Po wypięciu boxa potrafią pojawić się minimalne na 5, 6 biegu. Przebieg 27 tyś, box założony przy 15. Jazda raczej normalna. Niektórzy tunerzy z kt rozmawiałem uważają, że nie ma prawa być uślizgów przy 440 nm. Ja mam. Bez 300 koni i przede wszystkim ponad 400 nm już się źle jeździ. Chce robić downpipe i soft więc sprzęgło konieczne.Geno17 pisze:Sachs Perf. jest cholernie twardy, ale widzę że masz manuala, czyli ori się ślizga ?
Przy okazji. Rozumiem, że downpipe można mieć z kat lub bez. Gdy pisałem do MG, jak auto bez kata przechodzi przegląd techniczny odpowiedzieli, że za dopłatą mogą zrobić de-cat. Co to jest? Atrapa katalizatora?
-
- Ma gadane
Gdyby ktoś potrzebował to znalazłem 2 sklepy, kt sprowadzą sprzęgło.
Moje w Sciro siadło po 45 kkm, w tym po 15 kkm ( program + dp MG ), niuta było 410, więc też jako tako. Wsadziłem zwykłego Sachsa i przez kolejne 15 kkm nic się złego nie działo, spokojnie przenosił moc i moment. Performance najlepiej jakbyś spróbował na żywo, moim zdaniem to jest już średnio używalny rodzaj sprzęgła w jeździe miejskiej
-
- Ma gadane
Czyli moje ma prawo się kończyć. Myślę, że jeszcze z 10 tyś bym zrobił. A wiesz może jak się ma sachs performance do np carrery 996 lub coś tego pokroju. To było najtwardsze jakie macałem. Jeżdżę głównie po mieście.
To są te same sprzęgła ori w scirocco, 6 i 7? W 6 ponoć padały na potęgę.
To są te same sprzęgła ori w scirocco, 6 i 7? W 6 ponoć padały na potęgę.
Nie wiem czy dobrze się zrozumieliście, ale to znaczy, że za DOPŁATĄ mogą Cię pozbawić tego katalizatora czyli zrobić decat Trochę to dziwne bo powinno być wręcz odwrotnie, jakby nie było to katalizator jest najdroższym elementem układu wydechowego.gregory6622 pisze:Gdy pisałem do MG, jak auto bez kata przechodzi przegląd techniczny odpowiedzieli, że za dopłatą mogą zrobić de-cat.