[mkIV] szarpie!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkIV] szarpie!!!
witam
mam problem z 4.otoz w zakresie od 2000 do 2500 moj golf wykonuje zabie skoki:) wyglada to tak jakbym na 5 jechal 40 na godzine (wiecie o co chodzi). wszystko mija gdy obroty przekrocza 2500. jakies sugestje? pozdrawiam
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
mam problem z 4.otoz w zakresie od 2000 do 2500 moj golf wykonuje zabie skoki:) wyglada to tak jakbym na 5 jechal 40 na godzine (wiecie o co chodzi). wszystko mija gdy obroty przekrocza 2500. jakies sugestje? pozdrawiam
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
Re: [mkIV] szarpie!!!
wiesz sonde mam ok bo jezdze na gazie i autko pracuje rewelacyjnie (idealne spalanie i zero problemow)briano pisze:Sprawdzi?bym tez˙ sonde˛ lambda tez˙ sa˛ podobne objawy
Kolego właśnie na gazie będzie dobrze pracował a na benzynie słabo spalanie wcale nie musi wzrosnąć u mnie nie wzrosło. właśnie sondy nie lubią gazu i czesto padają ale to tylko sugestia nalpepiej podłączyć pod vagaralv pisze:wiesz sonde mam ok bo jezdze na gazie i autko pracuje rewelacyjnie (idealne spalanie i zero problemow)briano pisze:Sprawdzi?bym tez˙ sonde˛ lambda tez˙ sa˛ podobne objawy
ok stary tyle ze u mnie nie ma roznicy czy to gaz czy benzyna objawy te same ale podlaczyc nie zaszkodzibriano pisze:Kolego w?as´nie na gazie be˛dzie dobrze pracowa? a na benzynie s?abo spalanie wcale nie musi wzrosna˛c´ u mnie nie wzros?o. w?as´nie sondy nie lubia˛ gazu i czesto padaja˛ ale to tylko sugestia nalpepiej pod?a˛czyc´ pod vagaralv pisze:wiesz sonde mam ok bo jezdze na gazie i autko pracuje rewelacyjnie (idealne spalanie i zero problemow)briano pisze:Sprawdzi?bym tez˙ sonde˛ lambda tez˙ sa˛ podobne objawy
I jak poradziłeś sobie ralv? Bo widzę że post jest z lutego, a ja właśnie mam podobny problem, tyle że mi się dodatkowo zapalają różne "ozdboby choinkowe" typu CHECK i EPC.
[ Dodano: 26-09-05, 11:06 ]
No i ja już sobie też poradziłem, sonda lambda byla do wymiany. Ta przednia w dodatku. Troche mnie kosztowala ale przynajmniej nie szarpie już. A zna ktoś może jakiś tani sklep internetowy z częsciami samochodowymi?
[ Dodano: 26-09-05, 11:06 ]
No i ja już sobie też poradziłem, sonda lambda byla do wymiany. Ta przednia w dodatku. Troche mnie kosztowala ale przynajmniej nie szarpie już. A zna ktoś może jakiś tani sklep internetowy z częsciami samochodowymi?