Sorki że się wtrącę, ale przechodzenie na te zaciski które tam macie w temacie jest bez sensu. Sumaryczna powierzchnia tłoczka jest praktycznie taka sama jak przy zacisku z 288/312 seryjnym. Lepsza opcją jest Brembo z E38, powierzchnia tłoczków jest o prawie 20% większa co daje prawie 20% większą siłę nacisku na klocekkillerx pisze:Jakby ktoś potrzebował adaptery pod brembo 4 tłoczkowe do mk4 i pochodnych pod tarcze 312mm to zapraszam tutaj: http://www.a3-club.net/forum/showthread ... ost1450639" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeszcze dwa dni do końca
Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Re: Kącik posiadaczy MK4
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Można dostać jakiś zestaw montażowy do takiego zacisku z e38? Czy to już tylko własna rzeźba i pomysłowość?
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
Kącik posiadaczy MK4
Czy ktoś z Was wymieniał kiedyś uszczelkę chodniczki oleju? Ogólnie mam taki problem że kupiłem dwie uszczelki
górna 038117070a
dolna 038117070
Niestety ta górna okazuje się zła bo ma dwie wypustki wewnątrz oringu, a ja potrzebuje trzy. Ma ktoś może numer tego albo pomysł co z tym zrobić bo zaczyna puszczać olej. Zdjecie poglądowe niżej:
górna 038117070a
dolna 038117070
Niestety ta górna okazuje się zła bo ma dwie wypustki wewnątrz oringu, a ja potrzebuje trzy. Ma ktoś może numer tego albo pomysł co z tym zrobić bo zaczyna puszczać olej. Zdjecie poglądowe niżej:
Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
Sprzedam:
- Czarna1979
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
taaaaaaadaaaaaaaammmmmm
:satan: Czarna ... Czarrrny charrrakter przepełniony jadem ...
było 1,6 SR, jest 1,3 CDTI
http://kczerna.digart.pl/ (Czaken)
było 1,6 SR, jest 1,3 CDTI
http://kczerna.digart.pl/ (Czaken)
Kącik posiadaczy MK4
checin, właśnie jestem po zmianie uszczelki chłodniczki oleju. Ja wymieniłem tylko jedną, nie wiem dlaczego ( ) bo koszt tej uszczelki żaden, a wszystko było na wierzchu.
Ja miałem uszczelke z dwiema wypustkami, ale jaki numer jej jest to nie wiem, bo kupowałem w Intercarsie.
Ja miałem uszczelke z dwiema wypustkami, ale jaki numer jej jest to nie wiem, bo kupowałem w Intercarsie.
mkIII: viewtopic.php?f=88&t=460254&p=5542641#p5542641" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
Kącik posiadaczy MK4
No właśnie chodzi o to że ja przy wymianie miałem dwie uszczelki, które powinny być. Przynajmniej tak mi się wydawało.
Kupiłem dwie uszczelki
GÓRNĄ:
No i DOLNĄ:
Niestety po rozebraniu wszystkiego okazało się że górna jest inna niż zalecana i podana w katalogach, okazuje się że jest zbliżona do tej poniżej z trzema wypustkami, miejscami montażowymi. Tylko nigdzie jej a katalogu nie mogę znaleźć. No i póki co wstawiłem tą starą i cieknie i nie mam pojęcia jak to rozwiązać
Kupiłem dwie uszczelki
GÓRNĄ:
No i DOLNĄ:
Niestety po rozebraniu wszystkiego okazało się że górna jest inna niż zalecana i podana w katalogach, okazuje się że jest zbliżona do tej poniżej z trzema wypustkami, miejscami montażowymi. Tylko nigdzie jej a katalogu nie mogę znaleźć. No i póki co wstawiłem tą starą i cieknie i nie mam pojęcia jak to rozwiązać
Kupie:
Sprzedam:
Sprzedam:
- FisheR
- ...
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
dlatego zima i na codzien latam innym autem bo nie szkoda ,i moze smieszne ze tak sie chucha na starego golfa ale swoje ciezko zarobione pieniadze kosztowal i swoj wklad pracy tez
Kącik posiadaczy MK4
checin, kup oring bez uszow o takich samych wymiarach i tez bedzie git. Te uszy sa tylko dla ulatwienia przy montowaniu. Komus tak kiedys robilem i bylo dobrze, nic nie cieklo.
Kącik posiadaczy MK4
KoJ@K Miałeś rację z tym rozrządem. Na rozgrzanym ostatecznie mi wyszło -1,1CF. A jak się przeciągnie przez całą skalę to przed 4k wskakuje na +2,4, a czasami się zdarzy nawet +2,8.
Kącik posiadaczy MK4
Z tego nie wyjalem i nie bawiac sie tym to bym nie pisal. Ale i tak cos za duzo na + idzie. Zrob cos kolo -1.7 i wtedy zloguj. I jeszcze jedno - jak naciagnales napinacz?
Re: Kącik posiadaczy MK4
Może wie ktoś gdzie mogę znaleźć zagubiony płyn do spryskiwaczy który zniknął w drodze do tylnej wycieraczki??
Kącik posiadaczy MK4
Być może leci podsufitką. Po lewej stronie przy słupku są łączenia.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P